Iskald, men positiv oppstart
Femte november i år, åpnet Mathias Holtz og samboeren Janka Dibdiakova iskafeen Happis.
Happis ble tatt godt imot i nabolaget, og Holtz forteller at de først og fremst ønsker å gjøre noe godt for lokalområdet på Ensjø.
Kaster seg ut i det
Holtz har tidligere jobbet som forretningskonsulent, og jobbet mye med nye start-ups og utviklingen av nye konsepter i større bedrifter. Etter en del år i den bransjen, ville han ut å prøve noe nytt.
Med Holtz erfaring i bagasjen håper de at de kan unngå de største og vanligste feilene som ofte oppstår i start-ups.
Det er første gang Holtz og Dibdiakova gjør noe sånt, og de har litt kastet seg ut i det.
– Det er en prøv og lær prosess vi har vært i gang med. Først gjennom oppussingen og klargjøringen av lokalet, også videre med å finne ut av iskremoppskrifter og varianter, men det har vært fint å prøve det også, sier Holtz med et smil.
Oppstart av iskafé i november
– Tidspunktet er jo kanskje noe andre vil tenke at er ugunstig, men vi har lyst til å være en helårskafé, og selv om is er våres forte, ser vi for oss at vi på sikt har sesongmenyer, hvor man på vinterstid kanskje har mer bakst og kaker i fokus, forteller Holtz.
Happis har i dag alt fra hjemmelaget gelato-is, forskjellige kaker, kaffe og te i alle varianter. I tillegg innbyr de fargerike og koselige lokalene til kos og hygge. De har også etablert et lekehjørne, hvor barn er velkommen til både å tegne og å leke.
– Vi tilbyr også take-out, og mange kommer innom for å ta med seg isen hjem, forteller Dibdiakova.
Hverdag og fremtidsplaner
I dag jobber Holtz fulltid i kafeen og de har noen ansatte.
Fremover mot sommeren regner de med at de vil få travelt.
I forhold til fremtiden, så ønsker duoen først og fremst å få denne lokasjonen opp å kjøre som de drømmer om, men Holtz utelukker ikke at det på sikt også kan være aktuelt med å ekspandere konseptet.