Av
Journalen tester juleøl – Dette blir for mye for meg
Julen nærmer seg, og det samme gjør sesongen for juleøl. Du lurer kanskje på hvilken øl fra Oslo du burde prøve i år? Vårt testpanel kårer sine favoritter.
Torsdag, 9 november, 2023 - 16:32
Journalens testpanel har smakt på sju ulike juløl fra diverse bryggerier i Oslo, og de kårer sine favoritter.
Panelet består av:
- André Kristiansen (44)
- Peter Elsfjorden (45)
- Oscar Engman Lyckander (19)
- Leo Lied-Endresen (20)
Panelet har rangert ølene etter sødme, bitterhet og fruktighet (skala: 1-5), og de gir hver øl et terningkast. Testen ble holdt på Sagene Bryggeri. Panelets favoritter ser du i videoen, og en detaljert oversikt får du her:
Juleøl på tapp fra Oslo Mikrobryggeri (6.5%):
Gjennomsnitt:
Sødme: 3.25 Bitterhet: 3 Fruktighet: 3.33 Terningkast: 4
Tannjul fra Sagene Bryggeri (8%)
Gjennomsnitt:
Sødme: 3.5 Bitterhet: 3.75 3 Fruktighet: 3.75 Terningkast: 3
Sterk jul fra Sagene Bryggeri (6.5%):
Gjennomsnitt:
Sødme: 3 Bitterhet: 3 Fruktighet: 4 Terningkast: 3.5
Rød jul fra Sagene Bryggeri (4.7%):
Gjennomsnitt:
Sødme: 2.75 Bitterhet: 3.66 Fruktighet: 3.5 Terningkast: 3.75
Hvit jul fra Sagene Bryggeri (alkoholfri):
Gjennomsnitt:
Sødme: 1.5 Bitterhet: 2 Fruktighet: 2.33 Terningkast: 2.5
Klassisk juleøl fra Ringnes (4.6%):
Gjennomsnitt:
Sødme: 3.25 Bitterhet: 3.25 Fruktighet: 3.25 Terningkast: 3
Juleøl av Frydenlund (4.5%):
(André måtte dessverre dra før siste øl, og fikk ikke smakt på denne)
Gjennomsnitt:
Sødme: 2.66 Bitterhet: 3.33 Fruktighet: 2.66 Terningkast: 3
Den hellige måned
Den hellige måned
Når solen har gått ned, samler muslimer over hele verden seg for å innta dagens første måltid sammen.
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
I år er det 400 år siden Oslo brant. En ny utstilling viser gjenoppbyggingen av byen.
Får slankesprøyter av fastlegen
Får slankesprøyter av fastlegen
Maja Cvetkovic (20) setter Wegovy-sprøyten i magen hver torsdag. Spesialist mener resept-praksisen er problematisk.
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Matsvinnutvalget har kommet med nye forslag for å minske matsvinnet i Norge. Kirkens Bymisjonen en av dem som har igangsatt tiltak.
I trange tider fyrer nordmenn mer i peisen. Samtidig feies det færre piper enn før.