Ulike boder var satt opp rundt i lokalet. Foto: Maiela Baryar

Julemarked på Hellerud

Julemarkedet på Hellerud har eksistert i mange år. Her kan man komme og se på de ulike produktene folk selger.
Tirsdag, 28 november, 2023 - 13:20

På søndag ble årets julemarkedet arrangert på Hellerud vel. Dette arrangementet holdes hvert år, som regel siste helgen i november.  Man har mulighet til å selge sine produkter selv, eller sikre seg deilige og praktiske julegaver ved å kjøpe av andre. 

Tina Karafiat Løvstad (47) er arrangør bak arrangementet. Hun forteller om opplegget.

– Vi prøver å ha bordplasser med litt forskjellige produkter, sånn at det kan være litt variert. Her i dag selges det honning, julekaker, strikkagensere, julepynt og kranser, sier Løvstad. 


Tina Karafiat Løvstad har arrangert julemarkedet på Hellerud. Foto: Maiela Baryar

Det som gjør julemarkedet ekstra koselig er at man kan finne mange hjemmelagde ting med god kvalitet. Man kan finne unike produkter som man kanskje ellers ikke finner i andre butikker. Dette resulterer i at mange tar turen innom.

– Det er bra trykk de tre timene vi holder på. Det kommer veldig mange, og det er veldig gøy, sier Løvstad og smiler. 

Betalingsmåte for bordplass 

Hvem som helst kan ha sin egen bordplass på julemarkedet. Det eneste man må gjøre er å kontakte Løvstad og betale i form av å ta med seg kake og noe å drikke på. Denne betalingsmåten er rimelig for utstillerne og det får dekket ulike kostnader julemarkedet påfører. 


Man kunne kjøpe kaker på kaféen. Foto: Maiela Baryar

– Man betaler med at man leverer inn en kake og enten en pose kaffe eller en flaske ublandet saft. Dette er for at vi skal ha noe å selge i kaféen, og så dekker det for leiing av lokalet, for vask og sånt, forteller Løvstad.

Julemarkedet tilbyr kafé og julestemning. Dette er et arrangement alle kan benytte seg av, men selv om hvem som helst kan ha sin egen bordplass i lokalet, har Løvstad likevel måttet takke nei til noen.

– I år så har vi faktisk måttet si nei til et par utstillere fordi det er ikke så stort lokalet her. Det blir veldig fullt, sier Løvstad

– Vi har vurdert å åpne flere rom med julemarked, men det blir så splittet opp da. Derfor prøver vi å holde det samlet her, tillegger hun.

Lidenskap for baking

Maite Johannessen (47) er en av flere som har en egen bordplass på julemarkedet. Dette er fjerde året Johannessen kommer og selger ulike bakst fra sitt eget bakeri Bake Someone Happy. Hun har med gudbarnet sitt Mikaela Spaberg som hjelper til.


Mikaela Spaberg (venstre) og Maite Johannessen (høyre) selger bakevarer på bordplassen sin. Foto: Maiela Baryar


Hjemmelaget bakst og snacks fra Bake Someone Happy sin bordplass. Foto: Maiela Baryar

– Jeg har en lidenskap for å bake. Men jeg kan ikke spise alt jeg baker selv, så da baker jeg til de andre, forteller Johannessen. 

– Jeg syns det er litt fint å kunne tilby billige kaker til alle dem som ikke klarer å bake selv, og til de som kanskje ikke har råd til dyr bakst, tillegger hun.

Johannessen forteller at hun syns det er fantastisk at julemarkedet blir satt i gang. Julemarked på Hellerud har blitt en tradisjon for Johannessen. 

– Det er helt fantastisk at de setter i gang dette her. Min mor er her med hekle- og strikkeproduktene sine, og jeg har tatt med meg gudbarnet mitt som hjelper til. Dette har blitt en tradisjon, sier hun.