Julie Embrå i egendesignet strikk. Foto: Astrid Waller

Jurist gjør suksess som strikkedesigner

Julie Embrå har de siste årene markert seg som fargerik strikkeprofil i Norge. Nå er hun og moren ute med ny strikkebok.
Onsdag, 29 november, 2023 - 11:34

Det er åtte år siden Julie Embrå begynte å strikke. Etter hvert delte hun egne mønstre på Instagram, og i dag har Embrå over 150 000 entusiastiske følgere som også ønsker farger i klesskapet sitt. Etter at hun flyttet fra Bodø til Grünerløkka har Instagram-kontoen @embrajulie og bedriften Embraknit bare vokst. 

– Farger er helt fantastisk 

– Hvorfor velger dere å fokusere mye på farger i deres design?

– Det er hovedsakelig fordi jeg syns farger er helt fantastisk. Det gjør meg skikkelig glad. Farger appellerer til meg, altså det tiltrekker meg hver gang jeg ser folk, bygg eller klær med farger, forteller Embrå. Hun legger til at hun ønsker å være en bidragsyter til at vi kler oss mer i farger. 


1980-tallet er inspirasjon til flere av Embrås stiler og fargekombinasjoner. Foto: Astrid Waller 

Denne kjærligheten for farger gjenspeiles i den nye strikkeboken Farger og fluff. Arbeidet med boken besto av både prøving, feiling og mange ideer som har blitt forkastet.

– Det er jo en kreativ prosess som krever veldig mye. Det tar tid, sier Embrå. 

Hun sier videre at responsen har vært veldig god og at det så langt har vært bare hyggelig å kunne dele sitt engasjement med andre. 

– Jeg prøver så langt det går å bare nyte det og kjenne på at det er utrolig stas at en strikkebok med masse farger er noe som veldig mange vil ha. Og at jeg får lov til å inspirere til bruk av farger, smiler hun. 


Strikkeboken var klar til å utgis etter omtrent halvannet år med arbeid. Foto: Maria Evensen 

Enda bare en hobby

Strikkeinteressen fungerer foreløpig kun som et fint avbrekk for Embrå. Hun jobber nemlig med noe helt annet. 

– Jeg jobber 100% som jurist. Så strikking er enda bare en hobby, en veldig artig hobby. Så langt går det fint å kombinere de to rollene, sier hun. 

Selv om strikkingen er noe hun koser seg veldig med, er det ikke noe hun kunne tenke seg å leve av på fulltid nå. 

– Ikke nå. Jeg har veldig glede av den juridiske stimulien jeg får, sier Embrå. 


Julie Embrå lager design basert på hva hun vil ha i sitt eget klesskap. Foto: Astrid Waller 

Tydelig økning

Maria Granli-Brekke er kategorisjef for generell litteratur i ARK Bokhandel. Granli-Brekke ser at etterspørselen av strikkebøker har økt tydelig fra sommeren til frem mot jul.

– Det strikkes helt klart mer i vinterhalvåret, i hvert fall tyder salget hos oss av strikkebøker på det. Det har kommet fine nye utgivelser som også bidrar til at salget øker, skriver hun i en e-post til Journalen. 

 

 

Emneord: