Lagleder Hassan Abdi (t.v.) og Trener Merit Okechukwu for SK Stovner J12, får ikke tatt med jentene på like mange treninger som ønsket. Foto: Jon Heli

Etterspør flere treningstimer

Stovner sportsklubb J12 (SK Stovner J12) spiller kamper nesten hver uke i futsalsesongen, men spillerne får ikke trent regelmessig. –Litt skandaløst, sier lagleder Hassan Abdi.
Tirsdag, 28 november, 2023 - 13:51

Futsal-sesongen er i gang, og SK Stovner J12 spiller kamper nesten hver helg fremover. Likevel får ikke alle spillerne trent hver uke. På laget er det 35 spillere, men det er kun kapasitet til én trening i uka for 10-12 stk. Det betyr at dem må bytte på for at alle skal få trent.

– Jeg synes det er litt skandaløst, det er ikke mange fotballag for jenter på Stovner, og vi må prioriteres, forteller lagleder Hassan Abdi.

Både han og trener Merit Okechukwu har fått flere telefoner av frustrerte foreldre. De lurer på hvorfor barna deres ikke kan komme på trening. 

– Det er kjempeuheldig, vi skulle gjerne hatt trening for alle to ganger i uken, men vi har ikke fasiliteter til det, sier Abdi.

 

–Var veldig intenst

Stovner Sportsklubb J12, spilte to futsalkamper på lørdag. Det endte med seier (7-0) mot Klemetsrud idretslag og tap (0-1) mot Kolbotn Sporty. Det var rundt ti tilskuere som så på kampen på Nordby flerbrukshall.

–Dagens innsats var veldig intens,  motstanderne i det andre laget var tøffe, forteller Okechukwu.


Kolbotn Sporty har ballen. Foto: Jon Heli

For Okechukwu er det spennende å se jentenes utvikling fra helg til helg. 

– Laget har gjort seg klar for sesongen med løpetreninger, og trent på å kommunisere og gi tilbakemeldinger, forteller hun.

Abdi forteller om strategien i møtet med Kolbotn. De spilte med to i forsvar, to i midten, og ingen spiss. 

– Vi visste vi skulle møte et godt organisert lag, så vi ville være trygge bak og sikre midten og jobbe oss oppover, sier han.

Selv om Stovner tapte mot Kolbotn, har Abdi godt mot: 

– Vi må øve på å tåle å tape, fordi vi er et lag som er vant til å vinne, sier han. Abdi forteller videre at laget kanskje må opp et nivå til neste sesong.

 

Emneord: