Ida Cecilie Juhasz (32) er glad for at mange seniorer vil komme på gruppetimene hennes. Foto: Amanda Helseth

Lange ventelister for seniortrening på Holmlia

Seniortreningene hos Lia treningssenter på Holmlia er så populære at ventelistene er lange.
Torsdag, 2 november, 2023 - 12:55

Onsdag morgen 1.november ble det arrangert seniortrening på Holmlia. I løpet av en uke, blir det avholdt tre treninger for eldre ved Lia treningssenter, der alle timene er populære. Ida Cecilie juhasz (32) er instruktør ved Lia treningssenter, og kan fortelle at det er et sosialt møtested, der mange har deltatt i flere år. 

– Seniorgruppen på Holmlia er en veldig stor gjeng, som elsker gruppetimer. Flere setter seg også ned og tar en kaffekopp sammen etter trening, så det blir en sosial greie i løpet av uken, sier Juhasz. 


Ida Cecilie Juhasz (32) er instruktør ved Lia treningssenter. Hun er glad for at det er stort oppmøte på timene. Foto: Amanda Helseth 

Onsdag var det 24 seniorer til stede, og full gruppetime med 8 på venteliste. Juhasz er åpen om at det er en utfordring å få plass til alle som vil komme på trening, og flere av de eldre sier at de må være raskt ute for å få plass. Heldigvis tilbyr treningssenteret flere gruppetimer for eldre per uke. 


Gruppetimen startet med oppvarming. Foto: Amanda Helseth 

Hoveddelen av treningen besto av sirkeltrening med ulike typer styrkeøvelser. Her fikk de god oppfølging, og tilrettelegging av Juhasz. 


Seniorene trener sirkeltrening, med ulike styrkeøvelser. Foto: Amanda Helseth 

Noen som er veldig fornøyd med gruppetimene, og Juhasz som intruktør er Torild Storrvik. Hun er en av de som ofte er med på alle treningene i løpet av en uke. 

– Ida Cecilie er jo kjempeflink som instruktør, og veldig inspirerende. Jeg er her for å holde meg i form, og mener at det er kjempeviktig, forteller Storrvik. 


Torild Storrvik (69) er på gruppetimene ved Lia treningssenter tre dager i uka. Foto: Amanda Helseth 

Etter at sirkeltreningen var ferdig, hadde seniorene en halvtime med tøy og bøy. Helt til slutt lå de på gulvet, der de fikk slappet av og roet ned etter en lang økt. 


Seniorene slapper av etter trening. Foto: Amanda Helseth

– Det gir meg så mye glede å kunne hjelpe de som kommer å trener her i hverdagen. Jeg opplever at de er veldig takknemlige, og at treningen gir de glede. Det har også innvirkning på min helse, sier Juhasz. 

Emneord: