Den nye inngangen til Bua Sagene er like ved et eldrehjem og en kafe. Det skaper forvirring blant brukerne av Bua. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

Måtte flytte Bua for sparkesykkelparkering

Utstyrslageret Bua har måttet flytte etter at grunneier ønsket å rydde plass for sparkesykkelparkering. Nå holder Bua til i et trangt kontorlokale, og brukerne finner så vidt frem.
Onsdag, 29 november, 2023 - 15:41

For et par uker siden fikk de andre ansatte på Bua Sagene beskjed om at de måtte bytte lokaler. I utgangspunktet lå de i Sandakerveien 61, rett ved varemottaket til Coop, men her ville grunneier gjøre plass for elsparkesykkelparkering.


Før lå Bua Sagene bak en grå metalldør. Nå er det blitt sparkesykkelparkering. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

De fortsatte i Sandakerveien 61, men i en annen del av bygget hvor de har mindre plass.

– Bakgrunnen for beslutningen er knyttet til vurderinger rundt brannfare og rømningsveier, skriver byråd Rina Mariann Hansen om Oslobyggs beslutning i et notat til bystyret.

Skisko på kontoret

Bua, som er tilknyttet Sagene frivillighetssentral, endte opp med å flytte inn i kontoret til frivillighetssentralen. Kontoret er trangere enn de gamle lokalene, noe som gjør at hver krik og krok fylles med utstyr. Torstein Svenneby Mhyrer, aktivitets- og driftsansvarlig for Bua Sagene, endte derfor opp med å ha skisko på kontoret sitt.


Torstein Svenneby Mhyrer måtte fylle kontoret med skisko. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

– Jeg er spent på hvordan lukta her inne blir mot slutten av sesongen, sier Mhyrer og ler.

Selv om lokalene er blitt trangere, tror han ikke at det kommer til å ha noe å si for tjenesten Bua leverer, altså gratis utlån av utstyr til folk i bydelen. Det krever bare at folk blir vant til det nye lokalet, forteller han.


Mhyrer tror ikke at tilbudet til Bua blir dårligere, selv om lokalene er blitt trangere. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

Skaper forvirring hos brukerne

Ziggy Niew Szulc (31) fra Polen skulle leie ski fra Bua, noe han også har gjort tidligere. Men denne gangen fant han ikke fram med det første.


Ziggy Niew Szulc endte opp på et gamlehjem før han fant Bua. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

– Jeg fant det ikke først. Jeg prøvde en dør, men bak den var det en kafé. Så kom jeg til dør nummer to. Det var heller ikke riktig plass, sier han.


Szulc er klar for skitur med vennegjengen, etter å ha lånt utstyr fra Bua Sagene. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

– Hva var bak dør nummer to?

– Det var gamlehjemmet, svarer han.


De nye lokalene til Bua Sagene er fylt opp med utstyr. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

To jenter som lånte alpinsko og ski opplevde det samme. De fant ikke fram til det nye lokalet og endte opp på gamlehjemmet, før de til slutt fant døra til Bua.


Det nye lokalet til Bua Sagene er i kontorlokalene til Sagene Frivillighetssentral. Foto: Sebastian K. Jacobsen.

Emneord: 
Tags: