Proffdanser Tarjei Svalastog (24) og artist Ulrikke Brandstorp (28) er semifinalister i Skal vi danse. Foto: Tv2

Kan bli jentefinale for første gang på 17 år

På lørdag er det duket for semifinale i årets sesong av Skal vi danse. For første gang på nesten 10 år er to av semifinalistene kvinnelige deltakere.
Fredag, 3 november, 2023 - 14:55


Tarjei Svalastog (24) er en av proffdanserne i Skal vi danse Foto: Tv2

Skal vi danse-parene tilbringer utallige treningstimer på The Zone dansestudio på Bislett, før lørdagens semifinale. Semifinalistene Ulrikke Brandstorp (28) og dansepartneren Tarjei Svalastog (24) kan bekrefte at dagene frem til semifinalen består av å trene, lage koreografi og å sove. 

– Vi bestemte oss forrige uke for å gi alt nå, og bare nyte den siste tiden, sier Svalastog. 

Svalastog er inne i sin fjerde sesong som proffdanser, og for andre gang har han kommet helt til semifinalen med sin partner. Det er god grunn til å tro at motivasjonen for finaleplass er ekstra stor denne sesongen. Går begge jentene videre vil vi få den første jentefinalen i Skal vi danse siden sesong 1 i 2006.

Søndag delte proffdanseren flere Instagram-historier om den spesielle semifinalen, og om at det er på høy tid med en jentefinale. Når det gjelder årsaken til at færre jenter enn gutter kommer til semifinalen, synes Svalastog det er vanskelig å vite sikkert.

– Først og fremst tror jeg det handler om publikumet som ser på Skal vi danse, og at de “lettere” blir imponert om en mann tar et dansetrinn kontra en dame, sier han.

– Eventuelt har ikke damene vært gode nok, legger han til.


Danseparet bruker all sin tid på The Zone dansestudio før lørdagens semifinale i Skal vi danse. Foto: Tv2 

Kritiseres for forskjellsbehandling

Dommerne i Skal vi danse har tidligere blitt anklaget for forskjellsbehandling i dømmingen av kvinner og menn. Iselin Guttormsen er en av dem som har kritisert dommerne.

Guttormsen hevdet at dommernes forventninger var ulike mellom de kvinnelige og mannlige deltakerne. Hun mente også at mannlige deltakere fikk høyere poengscore i forhold til kvinnene, sammenlignet med ferdighetene.  

De tre dommerne avviser Guttormsens påstander. Svalastog synes heller ikke at jenter og gutter dømmes ulikt fra dommernes side.

– Hvorvidt jenter og gutter dømmes likt av publikum er jeg ikke sikker på. Men det er viktig å huske på at det er et underholdningsprogram, så folk må få lov til å stemme på dem som underholder dem mest, sier han.