Kristin Brenna skal dele ut nisseplakater til barnehager og skoler. Foto: Andrea Asperud Moren

Jakten på nissene

Kristin "Hjertefotografen" Brenna har satt i gang en egen nissejakt for å spre glede rundt i bydelen. 
Mandag, 27 november, 2023 - 18:51

Nissejakten går ut på at man skal finne 24 plakater med nisser og en bonus-snømann som er plassert rundt omkring på Holmlia. 


Kristin Brenna forklarer at plakatene ikke skal samles inn fysisk, men at man skal notere ned alle serienumrene man finner. Foto: Andrea Asperud Moren

— Det er om å gjøre å finne så mange nisser som man klarer for å være med i kampen om premiene nissejakten har fått inn, sier Brenna.

Brenna har laget plakatene selv, der alle nissene har hver sin unike seriekode som må sendes inn på hjemmesiden til nissejakten. 

— De aller fleste nissene er ute i det fri, men noen plasseres også på synlige plasser der det er mindre kaldt, forteller Brenna og ler. 

Barnehagekonkurranse

Brenna deler ut plakater til barnehagene og barneskolene på Holmlia for å spre budskapet om nissejakten til foreldre. I dag deler hun ut plakater og informerte om nissejakten i Åstun barnehage på Holmlia.


Åstun barnehage skal delta i årets nissejakt. Foto: Andrea Asperud Moren

— Jeg har oppfordret barnehager til å delta da det er en egen hyggelig premie for den barnehageavdelingen som vinner, sier Brenna. 

Wenche Jakobsen Krastev jobber i Åstun barnehage og sier hun gleder seg til opplegget.


Kristin Brenna (t.v.) viser fram et eksempel på en nisseplakat til Wenche Jakobsen Krastev (t.h) Foto: Andrea Asperud Moren 

— Vi har hatt tidligere prosjekter med rebusløp i påsken og rampenisse, men ikke noe arrangert av andre, sier Krastev.


Wenche Jakobsen Krastev (t.v.) gleder seg til nissejakt. Foto: Andrea Asperud Moren 

— Vi kommer til å gjøre så godt vi kan, eller som barna sier “det er ikke så farlig om vi ikke vinner”, forteller Krastev smilende. 

Påsken varer helt til jula

Brenna forteller at hun fikk ideen ved påsketider i år. 

— Jeg hadde tenkt at det ville vært litt artig med en påske-kaninjakt, men så fikk jeg ikke tid fordi jeg jobbet med tegninger til utstillingen Ildsjeler på Holmlia, sier Brenna.

Brenna forteller at ideen aldri slapp helt taket, så hun bestemte seg for å sette i gang med planleggingen om en nissejakt.


Informasjon om nissejakten som begynner 1. desember. Foto: Andrea Asperud Moren 

— Jeg står for alt selv, så jeg har laget en hjemmeside, ordnet med domene, designet plakater og tatt kontakt med bedrifter angående premier til nissejakten, forteller Brenna.

Hun avslører at noen av premiene kommer fra tegnekassa hennes og at noen gavekort har hun kjøpt selv. 

Ny tradisjon?

Det er første gang en slik nissejakt blir arrangert på Holmlia. Brenna sier hun er nysgjerrig på hvordan prosjektet blir tatt imot.

— Om få dager skal alle nissene ut så jeg er veldig spent på om dette blir vellykket. Blir det bra er det noe jeg kan gjøre til en årlig greie, forteller Brenna. 

Hun håper nissejakten kan bidra til at folk får lyst til å gå ut og gjøre noe hyggelig sammen tross kulda. I tillegg ønsket hun noen premier som kan gjøre jula litt hyggeligere for de som blir med.

— Jeg vil bare spre litt glede med en aktivitet jeg håper blir morsom for de som deltar. Jeg håper nissejakten blir sett på som noe positivt og gledelig for alle de flotte “holmlianerne” vi har her, sier Brenna.


Kristin “Hjertefotograften” Brenna foran Åstun barnehage Foto: Andrea Asperud Moren