En litterær skattejakt. Foto: Ella Hageberg Wold

Norges største bokmarked

Nå er Norges største bokmarkedet tilbake. Det årlige bokmarkedet arrangert av Berg Lions Club tar sted på Vestre Aker skole 4.-12. november.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 12:37


Joar Hovdal er godt fornøyd med salget. Foto: Ella Hageberg Wold

Lions-medlem og frivillig, Joar Hovdal, brenner for organisasjonen og kan fortelle at de tar imot ca. 300.000 bøker på ett år. En stor andel av disse bøkene er mulig å kjøpe på bokmarkedet.

– Her står det kunst, lokalhistorie, kultur, hobby, romaner, vi har alt. Plater, cd-er og malerier. Ja, vi får så mye att. Det blir ikke tomt, forteller Hovdal.

Videre forteller Hovdal om at alt det de tjener går til velferdstiltak for de som sliter. I 2016 startet Lions klubbene i Oslo prosjektet OSLO VBU. Prosjektet er til for å hjelpe familier med barn og unge i vanskelige situasjoner. For eksempel arrangerer de turer og opplevelser for de som ikke har økonomisk muligheter til det selv. 

 


Ett av rommene som er i bruk til bokmarkedet er gymsalen på Vestre Aker skole Foto: Ella Hageberg Wold

 


Roar Kristiansen leter etter brukte skatter. Foto: Ella Hageberg Wold

En av de som er på bokjakt på markedet er Roar Kristiansen. Han forteller at han har vært flere ganger på Berg Lions Club sitt bokmarked og synes det er flott at pengene går til veldedige formål.  

­– Er det noen bøker du er spesielt interessert i?

– Kunst, lokalhistorie, litteratur, sier Kristiansen.

– Er det en grunn til at du liker å komme hit for å kjøpe bøker? 

 – Det spiller jo en rolle, men jeg liker å handle bøker brukt uansett. Jeg går litt i antikvariat og sånn, sier Kristiansen.

Emneord: