Snøproduksjonen har vært i gang siden oktober. Nå er Skimore klare for å åpne anlegget i Oslo. Foto: Deborah Riiser

"Oslos beste utested" er klart for tidlig sesongstart!

Kuldegrader og snø har gitt vinteren en tidlig ankomst på Tryvann. Det er gode nyheter for Oslos skiglade innbyggere.
Tirsdag, 21 november, 2023 - 15:00

Kalde netter og lavtrykk har tvunget gradestokken ned de siste ukene. Det har Skimore Oslo tatt godt nytte av. Nå er vinterparken klar for en tidlig sesongstart.

Martin Jordsjø (24) hos Skimore forteller de er glade for å kunne åpne anlegget allerede i morgen, onsdag 22. november kl. 16.00.

På åpningsdagen vil kun fire av anleggets bakker være åpne. Men Jordsjø kan fortelle at alle 17 løyper snart vil være klare for både ski- og snøbrettkjørere.


Snøkanoner har jobbet på spreng, og nå er det produsert nok snø til å åpne anlegget. Foto: Deborah Riiser

“Byens beste utested”

Skimore Oslo er bedre kjent som Tryvann vinterpark. Skianlegget består av 17 ulike løyper som strekker seg fra Tryvannstårnet til Wyllerløypa i Sørkedalen. Det har gitt vinterparken kallenavnet “byens beste utested” av byens skientusiaster.

Anlegget ligger 30 minutter unna Oslo sentrum med kollektivtransport, og kan nås med både buss og t-bane ifølge Ruter. Om vinteren settes det opp tilpassede kollektivruter til både toppsenteret på Tryvann og Wyllerløypa i Sørkedalen.

I år har anlegget fokusert på å få i stand parkanlegget tidlig til sesongstart forteller Skimore. Parkanlegget består av hopp og andre parkelementer i ulike størrelser, tilpasset skikjørere på alle nivåer.

Den tidlige sesongstarten skyldes at anleggets snøkanoner har jobbet på spreng de siste ukene. Snøproduksjonen startet allerede i oktober, ifølge vinterparkens Facebookside.


Snøkanoner jobber fortsatt for å åpne et av anleggets nybegynnerområder, også kalt barnebakken. Foto: Deborah Riiser

 

 

 

 

 

Emneord: