Flere er samlet rundt bordet for å lage plakater til demonstrasjoner. Foto: Bawer Abbasi.

Palkveld for Palestina

Palestinakomiteen holder palkveld med aktivistverksted på Melahuset.
Fredag, 3 november, 2023 - 10:31

Siste tirsdag hver måned holder palestinakomiteen Palkveld. Dette er åpne månedlige møter hvor det blir diskutert nye spennende temaer og aktiviteter, knyttet til Palestina. Palkveldene er uformelle møteplasser for alle Palestina-interesserte og Palestina-venner. Alle er velkomne og oppfordret til å delta på disse arrangementene.

Denne kvelden har palestinakomiteen invitert til aktivistverksted på Melahuset, hvor det lages blant annet banner, t-skjorter, stensiler og plakater som kan brukes i demonstrasjonene framover.


Palkveld på Melahuset Foto: Bawer Abbasi.

Kvelden startet med tale fra psykolog Mali Frøshaug Rossland om hvor viktig det er å ta vare på seg selv i en slik vanskelig situasjon.

Palestinakomteen oppfordrer aktivistene til å ta godt vare på seg selv i denne vanskelige situasjonen. Spis godt, slappe av og være godt utvilt. Det er viktig å ta vare på seg selv i en slik situasjon for å kunne være aktiv. Det oppfordres til å legge bort telefonen før du legger deg, for å unngå sensitive bilder og videoer.

 – Vi har tatt en prat, oss aktivister imellom om hvordan man tar vare på seg selv som aktivist i en tid som dette, nevner leder i palestinakomteen Anine Wiesner Barg.

Skuffet over politikerne


Anine Wiesner Barg, leder i Palestinakomiteen i Oslo. Foto: Bawer Abbasi.

Anine Wiesner Barg, leder av Palestinakomiteen i Oslo er skuffet over politikerne og deres manglende handlekraft.

 – Vi er veldig skuffet over at politikerne ikke har vist mer handlekraft, men dette gjør det bare enda viktigere å fortsette å gå ut og si hva vi mener.

Til tross for lite tiltak hos politikerne er Barg overveldet over all innsatsen til folket.

 – Vi ser manglende resultater fra politikerne, men vi ser helt enorme resultater blant folket. Det har vært utrolig mange mennesker ut i gatene og mange som har sett på at vi samler oss.

Barg forteller at de har opplevd stort engasjement og fått god tilbakemelding fra palestinske venner som setter stor pris på at folk tar seg ut til gatene for å si ifra om dette. Hun er taknemmlig for det store engasjementet. 

 – Vi kommer til å fortsette så lenge vi må, helt til angrepene stopper, blokaden oppheves, okupasjonen opphører og internsjonal lov blir fulgt.


Produksjon av banner til demonstrasjon. Foto: Bawer Abbasi.

Lite vi kan gjøre

Anab Mohamed er medlem i Palestinakomteen og er en av de som har tatt seg tid til å delta på palkvelden.

 – Jeg er her i kveld på grunn av det som skjer i Palestina. Det er ikke så veldig mye vi kan gjøre, så jeg ønsker å bidra med det jeg kan.

Mohamed mener at det er begrenset hvordan vi kan hjelpe til, men det er viktig å hjelpe til der du kan. Hun oppfordrer alle til å snakke med de rundt seg og hjelpe til å informere hverandre om situasjonen og bruke tid til å lese seg opp på det som skjer.

 – Møt opp på demostasjoner, avslutter Mohamed med.