Røabadet sitt største basseng. Foto: Silje Pedersen

Full kartforvirring på Røabadet

I sommer endret Røabadet eiere. Endringen har ført til forvirring på Google maps.
Onsdag, 29 november, 2023 - 15:34

“Røa Badeland og Velvære AS” tok i Juni over driften av Røabadet etter Sats. De ny eierne opprettet en ny bedrift på Google for å vise at det er nye eiere, og for å ikke assosieres med negative omtaler som gjelder Sats sitt eie av badet. Dette førte til at det fantes to oppslag på Google maps for Røabadet, hvor den ene er satt som permanent stengt.

Ulf H. Wynnsdale representerer selskapet som eier bygningen og Røabadet.

– Hvis du er uheldig og er på Google Maps, så finner du Røa Bad, den gamle profilen. Så står det at Røa Bad er permanent stengt. Og det er jo klart at Sats Røa Bad er jo i prinsippe stengt, fordi at de driver ikke lenger. Så den biten er jo riktig, sier Wynnsdale 

For å oppklare i forvirringen la Ulf ut et Facebook-innlegg.


Røabadet sitt Facebook innlegg for å oppklare forvirringen

Google har streng policy

Ulf forklarer at grunnen til at det finnes to oppslag på Google maps er at Google ikke lar brukere slette nedlagte bedrifter. Google oppfordrer til å markere bedriften som permanent stengt. Denne løsnigen medfører vanligvis ikke problemer ettersom at nye bedrifter med nye navn tar over lokasjonen til de nedlagte og forvirringer ikke oppstår. Situasjonen med Røabadet er unik ettersom virksomheten fortsatt er den samme, men med nye eiere.

– Det står jo permanent stengt, og kategorien er satt som parkeringshus, det står ikke svømmeanlegg lenger. Det gjorde jeg for at det skulle bli vanskeligere å finne, sier Wynnsdale 

Selv om å endre det gamle Sats Røa badet til et parkeringshus gjør det mindre relevant i Google søk, er fortsatt bedriften på samme adresse om man ser på Google maps. Dette kan føre til forvirring for potensielle kunder som finner badet gjennom Google maps.

 

Vanskelig å si om det påvirker besøkstall

Facebook-innlegget ble publisert etter en forvirret kunde tok kontakt.

– Den dagen kom det en henvendelse til oss via nettsiden, hvor spørsmålet var, “har dere stengt? Har dere nedlagt?” sier Wynnsdale.

Fortsatt er det vanskelig å si om Røabadet har tapt kunder på grunn av forvirringen. I oppfølgning på E-post informerer Ulf om at det var labert med besøk til den nye Røabadet bedriften på Google maps. Om dette skyldes at det var en nylig opprettet profil eller forvirring med den allerede eksisterende profilen er vanskelig å si.

– Jeg tror jo at de fleste av våre drop-in kunder, som dette sannsynligvis gjelder, vet jo hvor vi er og vet at vi er i gang. Mens besøkende til Oslo som kanskje vil finne et sted å bade, og søker på Google, kan havne på feil profil, da er det klart at vi mister de, sier Wynnsdale.

Kort tid etter intervjuet med Ulf H. Wynnsdale, fjernet Google “Sats Røa badet” fra kartet. Det er nå bare “Røabadet” igjen på lokasjonen. 

 

Emneord: