Eline Sande Helsem (10) og Ella Karlsen (10) var både selgere og musikere i Bessa på Rødtvet skole denne søndagen. Foto: Emilia Norberg

Konsert og loppemarked: – Bra trøkk!

Tradisjonen tro arrangerte Rødtvet Storband vintermarked, men i år hadde de noe nytt å tilby de fremmøtte.
Mandag, 6 november, 2023 - 10:25

– Dette er gjenbruk på sitt beste, forteller styrelederen av Rødtvet storband. 


Både foreldre, besteforeldre og naboer tok turen til vintermarkedet. Foto: Emilia Norberg

Nytt samarbeid og nyinnspilt plate

Rødtvet Storband er konsertversjonen av Rødtvet skoles musikkorps, som har medlemmer i alderen 9-18 år. De har spilt inn en plate som man kan kjøpe og laste ned via en QR-kode på nett. Bandet har også nytt samarbeid med lokalavisen.

– Dersom man tegner et års abonnement, går 200 kroner i støtte til bandet. Dette er noe helt nytt som vi begynte med nå nylig, forteller bandets styreleder. 


Bandet opptrådte to ganger under arrangementet. Flere av bandmedlemmene spilte saksofon. Foto: Emilia Norberg

– Bra trøkk!

Bell Batta Torheim (47) er styreleder i Rødtvet Storband. Hun er veldig fornøyd med søndagens oppmøte.

— Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange som er her i dag, men det er nok over 100 personer. Det er veldig bra trøkk, sier styrelederen. 


Bell Batta Torheim (47) er styreleder i ordningen som drives av frivillige. Foto: Emilia Norberg

Lokalmiljøet bidrar 

Torheim forteller at det er lokalmiljøet som har gitt inn bøkene og utstyret som selges. Rødtvet skolekorps fikk også det som ikke ble solgt på Ammerud skolekorps sitt loppemarked, som fant sted i oktober. 

— Inntektene vi får går til drift av korpset, og hovedutgiften vår er å hyre profesjonelle instruktører, opplyser Torheim.


Aaste Kveseth (48) stod i kiosken under markedet. Hun er én av fem foreldre som sitter i styret til skolekorpset. Miriam Falck (14) birdro også i kiosken. Foto: Emilia Norberg

Femteklassingene imponerte

— Vi har gledet oss til denne dagen, forteller Karlsen.

Ella Karlsen (10) og Eline Sande Helsem (10) spiller begge klarinett i skolekorpset. 

Jentene fikk stående applaus fra publikum etter sin opptreden. 


Femteklassingene har spilt klarinett i litt over et år. Foto: Emilia Norberg

Jentene har vært venner så lenge de kan huske. De går på samme skole, men i hver sin klasse på 5.trinn. Derfor har de gledet seg til i dag, hvor de kan sitte sammen, selge julepynt og spille klarinett til inntekt for korpset. De bekrefter at de har solgt en del julepynt denne søndagen. 


Alle bandmedlemmene hadde lik genser med teksten “Vi spiller i RØDTVET STORBAND”. Foto: Emilia Norberg

Det var mange som tok bilder under opptreden til Rødtvet skolekorps. Både barn og voksne var til stede for å delta på markedet og for å se bandet opptre. Men dette er ikke første gang Rødtvet Storband har holdt konsert, de opptrådte blant annet på Kulturnatt i Grorud kirke i september. 


Det var flere stolte foreldre som tok bilder under konserten. Foto: Emilia Norberg

Dobbeltrolle 

Miriam Falck (14) var en av mange som var til stede på loppemarkedet i dag. Hun hjalp til i kiosken som selger, men var også på scenen for å opptre. 

Hun spiller saksofon i Rødtvet Storband. Falck og resten av korpset fremførte flere låter. En av låtene var Hjerteknuser av Kaizers Orchestra. De spilte også andre kjente sanger, som for eksempel Skyfall av Adele og Thriller av Michael Jackson. 


Miriam Falck (14) hadde dobbeltrolle denne søndagen, som selger og bandmedlem. Foto: Emilia Norberg

Noe for enhver smak

Det var ikke bare bøker som ble solgt. Noe annet som ble solgt var blant annet ski, staver, snowboard og tilhørende sko. 


I forkant hadde flere levert inn ski og skisko. Mange av arrangementdeltakerne dro hjem med brukt vinterutstyr. Foto: Emilia Norberg

I kiosken var det stort utvalg av søtsaker, noe for både barn og voksne.


Kakebordet innehold flere ulike typer kaker, noe for enhver smak. Foto: Emilia Norberg

Arrangementet varte fra klokken 11.00-15.00. I løpet av denne tiden var det mange som hadde kommet innom, enten det var for å få seg noe godt å spise eller om det var for å kjøpe brukt. Det var flere som kjøpte fem bøker for 100 kroner. 


Bøkene var den mest populære salgsvaren. Foto: Emilia Norberg