Ingerid Bernhoft (25) og Anea Sorthe (23) vil sette et eksempel for lokaljournalistikken på Holmlia. Foto: Hanne J. Skistad

Starter podkast i nyhetsørken

Holmlia er preget av en bortfalt lokaljournalistikk og et negativt omdømme. Dette vil Ingerid Bernhoft (25) og Anea Sorthe (23) gjøre noe med.
Mandag, 6 november, 2023 - 12:20

I sin master i medieutvikling skal de to OsloMet-studentene samarbeide om å lage en podkast for ungdom på Holmlia. I takt med det pågående generasjonsskiftet, ønsker jentene å sette et eksempel for en fremtidig lokaljournalistikk i drabantbyen. 

– Vi vil fokusere på hverdagsjournalistikken, og ikke minst på de positive sidene ved Holmlia, forteller Sorthe.

Masterstudentene vil kaste et nytt lys over bydelen, som har blitt stigmatisert gjennom mediene i lang tid.

– Det er som regel de mørke sakene som kommer på trykk. Det negative fremmes og det positive glemmes. Det er veldig synd, sier Bernhoft.

– Holmlia er nemlig en skjult perle, hvor det bugner av samhold og fellesskap, legger hun til.

“Media må skjerpe seg”

Jentene har blant annet intervjuet en fokusgruppe som en del av prosjektet sitt, hvor det kom fram at det finnes en rekke skjulte talenter på Holmlia. 

– Disse talentene blir det jo aldri skrevet noe om i mediene!

Sorthe og Bernhoft håper imidlertid på å få med seg noen av Holmlias unge stjerner i podkasten. 

Flere av de anonyme deltakerne i fokusgruppa gjorde det tydelig at de ikke kjente seg igjen i medienes framstilling av Holmlia – hvorav en av dem mente at «media må skjerpe seg». 

Det er nettopp disse unge stemmene masterstudentene ønsker å dyrke fram. 

Et levedyktig produkt 

Jentene er nå godt i gang med konseptutvikling, hvor de utforsker ulike introduksjonsmetoder og hvordan rammene for podkasten skal være. 

– Vi har også vært i dialog med OsloMet sin kommunikasjonsavdeling, som potensielt kan hjelpe oss med å fremme podkasten etter hvert som den blir ferdig neste juni, forteller Sorthe. 

– Målet er å lage et levedyktig produkt som fremmer kultur, opplevelser og personhistorie, legger hun til.  

Skepsis rundt samarbeid 

Sorthe og Bernhoft er en av de første på masternivå ved OsloMet som samarbeider om et praktisk-teoretisk prosjekt. Nå ønsker de å motbevise den utbredte skepsisen rundt samarbeid. 

– Vi engasjerer hverandre, samarbeider godt, og utfyller hverandre på en god måte. Vi har liksom samme visjon for prosjektet, forklarer Sorthe mens hun mottar anerkjennende nikk fra sidemannen. 

Samarbeid kan være både effektivt og givende – og det senker ofte terskelen for å tørre å prøve noe helt nytt, forteller de videre. 


Bernhoft og Sorthe trives i samarbeidet. Foto: Hanne J. Skistad 

Pionerer på Holmlia 

Jentene blir med dette pionerer på Holmlia, og gleder seg til å komme i gang med innspilling. 

– Vi vil åpne øyne og dører, og gi en stemme til de vi ikke hører så ofte fra i media, sier Bernhoft. 

 

 

Emneord: