Snøkanonen på Skullerud idrettsanlegg går for full maskin. Foto: Caroline Larød

Tjuvstart på vinteren

Ivrige ski- og akeentusiaster kribler etter å ta i bruk anleggene byen rundt. På Skullerud har snøkanoner gitt idrettsanlegget et tidlig forsprang foran årets skisesong.
Onsdag, 29 november, 2023 - 13:44

På Skullerud idrettsanlegg jobbes det på spreng for å preppe løypene for sesongen. Nå har de tatt i bruk en rekke snøkanoner for å sikre at julen blir tilstrekkelig hvit. Det gleder mange.

– Det er fantastisk

Piotr Heriszji er med datteren Emilia Heroszko for å ake akebrett, som også mange andre har grepet anledning til på Skullerud lørdag morgen.

Emilia har gått på langrenn for Rustad IL tidligere, og er godt kjent med anlegget.

– De produserer snø her hver vinter. Vi har akt flere ganger allerede i år, forklarer hun. Det er fantastisk, legger Piotr til.

Enn så lenge kan skisesesongen la vente på seg, synes Emilia - til det blir litt mer snø tilføyer hun.

Piotr mener anlegget ikke bare er viktig for lokalbefolkningen på Skullerud, men hele Oslo.

– Hele Oslo kommer hit for å gå på ski, sier hun entusiastisk, og viser til den tettpakkede parkeringsplassen. Vi elsker dette stedet, erklærer han.


Emilia Horoszko og Piotr Horoszko synes det er flott av anlegget anvender snøkanoner. Foto: Even Rugelsjøen Jørstad

Avhengig av minusgrader

Barbro Tomter Dahlen er styreleder i Rustad IL og leder for langrennsgruppa. Hun avslører at snøkanonene har gått siden 16.november, men med et opphold i forrige uke grunnet plussgrader. 

– Det må være minimum 3 minusgrader for å kunne produsere snø. Det er dessuten ideelt med nærmere minus 10. Da produseres det store mengder snø på et døgn, skriver hun over sms.

Videre kan Dahlen informere om at de håper å ha alle løypene klare til jul. Dette avhenger av kapasiteten til bymiljøetaten, som gjør en kjempjobb, supplementerer hun.


Snøkanonene på Skullerud går døgnet rundt, men måte ta en pause da det ble plussgrader forrige uke. Foto: Even Rugelsjøen Jørstad