«Farmen» deltaker Yassin El Barkani (31) er oppvokst på Holmlia sammen med familien. Foto: Amanda Helseth

– Å være borte fra familien var det tyngste av alt

Yassin El Barkani (31) var med på Farmen i 9 uker. Han synes det var tøft å være borte fra familien så lenge.
Tirsdag, 28 november, 2023 - 22:00

El Barkani har ikke sett så mye av det populære TV-programmet «Farmen» tidligere, men sendte inn en søknad spontant etter å ha sett litt av sesongen fra 2022. Han var forberedt på at det kunne bli tøft med lite mat og tidlige morgener. Han var derimot lite forberedt på hvor tøft det skulle bli å være borte fra familien over en så lang periode. 

– Jeg er veldig familiekjær og avhengig av dem. Derfor ble det en stor kontrast fra det å kunne lene seg på dem, til å ikke ha muligheten til å ringe dem da jeg hadde det tungt, forteller El Barkani. 

El Barkani tilbringer mye tid sammen med familien og spiser ofte lunsj på Kulturkafeen på Holmlia. Kafeen drives av familien, sammen med mor, Nayat Abbouz (54). 


Nayat Abbouz (54) synes det var tøft å si ha det til sønnen som skulle på «Farmen». Foto: Amanda Helseth 

Abbouz ble følelsesladet da El Barkani ringte for å si ha det, den dagen han reiste på Farmen. Hun var i Marokko og var klar over at han skulle dra. Det var likevel på dette tidspunktet at det gikk opp for henne at de ikke skulle ha noe kontakt. 

– Da begynte jeg å gråte. Jeg forsto at jeg ikke kom til å møte han eller snakke med han, sier Abbouz. 

Måtte snakke med psykolog 

For El Barkani ble det så tøft å være borte fra familien at han måtte snakke med psykolog. Etter 6 uker på gården, måtte deltakeren Bård Kristiansen (52) reise hjem etter at han fikk beskjed om at sønnen hjemme var blitt syk. Dette ble et vendepunkt for El Barkani.

– Jeg hadde levd i en boble frem til dette tidspunktet der jeg tenkte at verden utenfor sto stille. Da Bård fikk beskjeden hjemmefra, klarte jeg ikke å slutte å tenke på hvordan familien min hadde det og jeg hadde lyst å trekke meg. Det ble så ille at jeg måtte snakke med psykolog, forklarer El Barkani. 

Etter å ha snakket med psykologen og menneskene i produksjonen, klarte de å overbevise El Barkani om å fortsette gårdstilværelsen. Han fikk vite at fostersønnen hadde det bra og at de hjemme var stolte av han. 

Abbouz kan bekrefte at hun er veldig stolt av sønnen. Hun forteller at det er flere som har kommet bort til henne og sagt at de følger med og heier på han.  

Emneord: