Anton Sport på Alna Storsenter venter fortsatt på at salget av vinterklær skal stige. Foto: Magnus Karlsen

Venter fortsatt på kundene

Med temperaturer rundt null, iskaldt regn og ulende vind, skulle man tro butikker ville ha merket storinnrykk av folk som vil kjøpe varmere klær.
Mandag, 6 november, 2023 - 18:44

Dette har derimot ikke skjedd på Anton Sport på Alna Storsenter. Butikksjef Mathias Fekete tror manglende kjøpekraft kan være en av grunnene. 

— Det er mye roligere i butikken nå enn det har vært tidligere. Folk har mindre råd, sier Fekete.  

Fekete mener folk begynner å merke for alvor at pengene ikke strekker like langt lenger. Han sier at istedenfor å bytte ut plaggene fra i fjor, velger man heller å bruke klærne i flere sesonger. Spesielt ullplagg holder i flere år. 


Mathias Fekete, Butikksjef ved Anton Sport Alna. Foto: Magnus Karlsen 

 

Tror kjøpekraften er der

Vi har fylt opp ullveggen, så det er klart til at det kommer folk. Men vi har ikke sett noe drastisk økning denne uka her, forteller Fekete.  

Varehussjef på Skeidar Alna, Jane Burås, er ikke helt enig med Fekete. 

— Jeg tror kjøpekraften er der, det handler bare om at folk er litt avventende i forhold til hva som skjer i verden, mener Burås. 

Hun forteller videre at selv om mange fortsatt har kjøpekraft, kan noen også kan ha mistet den. 


Jane Burås, varehussjef ved Skeidar Alna. Foto: Magnus Karlsen 

 

— Dette gjelder kanskje de yngre som er nyetablerte, småbarnsfamilier, som har studielån og boliglån og billån og småbarn i barnehage.

Mens de unge, nyetablerte kanskje ikke har like stor kjøpekraft som før, tror Burås at gruppen 50-pluss fortsatt har god kjøpekraft.

 Den tror jeg er litt annerledes, fordi det er jo veldig etablerte mennesker, stort sett da, som har alt på stell og vi opplever at mange kommer og har solgt husene sine, skal inn i leiligheter, og bytter ut den 30 år gamle sofaen.

Lever av salg

Hun er derimot enig med Fekete i at folk nå sannsynligvis velger å prioritere andre ting enn å bytte ut fjorårets vinterutstyr.  

Fekete håper fortsatt på at folk vil komme til Anton Sport.

— Vi må håpe på at det kommer etter hvert. Vi lever av salg, avslutter han.

Tags: