På campus Holmlia foregår det flere ulike kurs man kan delta på, som for eksempel skrivekurs. Foto: Ragnhild Kallestad.

OsloMet campus på Holmlia?

Det er omkring ett år siden OsloMet flyttet inn i lokaler på Holmlia bydelshus, men det er fortsatt noen studenter som er uinformert.
Fredag, 8 desember, 2023 - 13:30

Syver Tobias Grossmann Sundrehagen (30) er førsteårsstudent på OsloMet, og han har kun undervisning på campus Pilestredet. 


Syver Tobias Grossmann Sundrehagen (30) studerer bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet. Foto: Hedda Hagaeie Tyribakken.

– Visste du at OsloMet har lokaler for studenter på Holmlia?

– Nei, det var jeg ikke klar over, sier Sundrehagen.

Lokalene har blant annet flere grupperom på ulike størrelser, selvestendige leserom, noen sittegrupper og et kjøkken som studenter kan benytte seg av. Journalen observerer at lokalene ofte har ledige leseplasser. 

– Hadde du benyttet deg av campus Holmlia om du hadde visst om det fra før av?

– Ja, muligens. Det kunne vært kjekt med tanke på gruppearbeid. Grupperommene på Pilestredet er ofte fullbooket, noe som har gjort det vanskelig å finne et sted å jobbe.

Ikke den eneste

Sundrehagen har fått inntrkk av at det er flere av hans medstudenter som ikke vet om campus Holmlia.

– Medstudentene mine og jeg har undersøkt mye for å finne grupperom, og ingen har noengang foreslått Holmlia. Vi leter heller rundt på Pilestredet i stedet for å utforkse nye muligheter.

– Tror du at reiseveien har noe å si?

– Jeg tror ikke at det er det største hinderet. Det er flere studenter som bor et stykke unna Pilestredet. Det er sikkert noen som bor nærmere Campus Holmlia enn Campus Pilestredet.

– Blir synnliggjort

Seniorrådgiver ved OsloMet, Kjersti Thoresen, sier at det har vært informasjon om Holmlia rettet mot studenter på infoskjermer, nettsider og Instagram.

– Snart kommer det en instagramkampanje rettet mot studenter om leseplassene der. Det er jevnlig arrangementer der ute, som også blir synliggjort, sier Thoresen.

– Hva tror du er grunnen til at flere studenter ikke vet om tilbudet?

– Det er muligens fordi at det er ganske nytt. Det er utdanninger som har undervisning der ute, inkludert journalistikk. Det er en del forskingsaktivitet der, og samarbeidspartnere bruker også lokalene. Vi tar gjerne imot innspill om hvordan vi kan nå bedre ut til studentene våre om med informasjon om tilbudene og aktivitetene til OsloMet på Holmlia. 

 

Tags: