Ingrid Jasmin, Gothminister og Margaret Berger er videre i konkurransen. Foto: Espen Solli, NRK

Disse gikk videre til finalen

Melodi Grand Prix 2024 er offisielt i gang, og årets første finalister er kåret.
Mandag, 15 januar, 2024 - 10:07

En festglad aften avsluttet i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo lørdag kveld. Nå kan Ingrid Jasmin, Margaret Berger og Gothminister ta med seg festen videre til Trondheim i februar.

Myra, Fredrik Halland og Mathilde SPZ ft. Chris Archer og Slam Dunk måtte imidlertid takke for seg.

Ikke første gang for alle

Både Gothminister og Berger har deltatt i musikkonkurransen tidligere, mens Ingrid Jasmin stilte for aller første gang.


Låten “Eya” byr på melodier fra norsk tradisjonsmusikk og latin-pop. Foto: Espen Solli, NRK

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal være med på, men det er kjempegøy! Vi har jobbet skikkelig hardt mot dette, sier Ingrid Jasmin til NRK før kveldens opptreden.

Jasmin forteller i etterkant at både hun og danserne koste seg på scenen, ifølge samme kilde.

Selv om Berger vant konkurransen i 2013, tok hun det likevel ikke for gitt å komme videre, forteller hun til NRK.


I 2013 vant Margaret Berger Melodi Grand Prix med låten “I Feed You My Love”. Foto: Espen Solli, NRK

– Det var en fantastisk delfinale. Jeg er veldig glad, legger Berger til.

Tre ulike sjangre

Årets første finalistlåter skiller seg tydelig fra hverandre, og byr på alt fra metal til folke-latina. Gothminister, som stiller med sangen «We Come Alive», stikker seg imidlertid ekstra ut med sitt skumle, mørkkledde kostyme.

VG gir Gothministers låt terningkast fem, og beskriver den som «liksom-skumlere, morsommere og mektigere» enn bidraget i 2013.


Når Bjørn Alexander Brem ikke opptrer som Gothminister, jobber han som internadvokat i Norsk Filmforbund. Foto: Espen Solli, NRK

– Jeg satt med gåsehud gjennom hele opptredenen. Men om det er fordi det er creepy, eller at jeg er fullstendig overbevist, vet jeg faktisk ikke, sier Christine Dancke til NRK under sendingen.

Sammen med Oscar Westerlin stilte Dancke som «håndplukket synser» under kveldens delfinale. Synsernes oppgave er å diskutere og analysere de ulike innslagene. Årets programlederroller tilhører Marion Ravn og Fredrik Solvang. 


Programleder Fredrik Solvang og Marion Ravn. Foto: Espen Solli, NRK

Seks finalister gjenstår

Vinnertrioen var allerede pekt ut som favoritter av spillselskapene i forkant av TV-sendingen. Nå kan de puste lettet ut, og se frem til den siste og avgjørende runden som sender vinneren videre til Eurovision Song Contest 2024. Den finner sted i Malmö i mai.

Neste lørdag skal seks nye artister på scenen, hvor tre av dem vil stå igjen med hver sin finalebillett. Etter totalt tre delfinaler vil 9 finalister gjenstå, alle med et ønske om å vinne hele konkurransen i Trondheim Spektrum 3.februar.   

 

 

 

 

Emneord: