Ruter vil sette inn tiltak for å unngå trøbbel når kulden setter inn. Foto: Mia Løkseth

Kulda kommer tilbake

Ruter legger en ny plan for de kommende dagene med kulde
Tirsdag, 16 januar, 2024 - 13:44

Etter noen milde dager, vil vi igjen få det kaldere fra og med tirsdag 16. januar. Kuldeperioden vi hadde nylig var preget av busstrøbbel og kollektiv-kaos, og mange sene eller kansellerte avganger. Spesielt elbusser og dieselbusser hadde problemer. Avisa Oslo skriver at Ruter har fått inn over 1000 pengekrav fra opprørte kunder etter kollektivkaoset forrige uke.

Gjør tiltak

I en pressemelding mandag forklarer Ruter hvilke tiltak de nå velger å gjøre de kommende dagene, da spesielt til helgen når det er meldt ned mot minus 20.

– Siden nyttår har vi hatt ca 8000 innstilte bussavganger, som vil si at 96 prosent av alle avganger har gått som de skal. Likevel er antall innstilte avganger altfor høyt, forklarer Cathrine Myhren-Haugen over telefon til Journalen. Hun er kommunikasjons- og samfunnskontakt i Ruter.


Cathrine Myhren-Haugen er kommunikasjon- og samfunnskontakt i Ruter. Foto: Ruter

–  Hva har dere valgt å gjøre den kommende uken for at logistikken skal være bedre denne gangen?

– Sammen med operatørene våre har vi lagt en plan, som skal sørge for at kundene får et forutsigbart tilbud. I praksis betyr dette at vi fra og med tirsdag 16. januar reduserer antall bussavganger på enkelte linjer med høy frekvens, avslutter Myhren-Haugen.