Paret Magnus Oliver Mikkelsen og Melek Mavi Vural synes det er fint å bruke søndagen til å se på klær. Foto: Sander Sebastian Amsrud

Lukket klubbhus åpner dørene

Dead Poets-klubbhuset har flere arrangementer kun for medlemmene sine. Men dette søndagsmarkedet er åpent for alle.
Mandag, 15 januar, 2024 - 11:48

Den 14. januar inviterte Dead Poets-klubbhuset alle interesserte til å utforske sitt ellers private univers da de arrangerte et unikt thrift marked. Arrangementer er vanligvis kun forbeholdt klubbens medlemmer.

– Dette er en av de få eventene vi har gratis inngang for alle, sier Event & Marketing Manager ved Dead Poets-klubbhuset, Janicke Tønnessen.

Dead Poets-klubbhuset er rettet mot unge voksne, studenter og frilansere i Oslo. Stedet fungerer som en kreativ møteplass og nettverksarena for gruppen, forklarer Tønnessen.

Håndplukket fra Thailand og egenlagde smykker

Faerie Vintage, representert av Andra Iuliana Dobre og Nadeen Belmis Regidor, bringer et unikt preg til markedet ved å tilby håndplukkede klær fra blant annet Thailand og egenlagde smykker. 


Andra Iuliana Dobre og Nadeen Belmis Regi ved Faerie Vintage har inne mye eldre Desigual- og Y2K-plagg. Foto: Sander Sebastian Amsrud

– Når vi er på ferie håndplukker vi masse forskjellig. Vi var nettopp i Paris, der fant vi mye spennende, deler selgerne. 

Dobre, som startet bedriften sommeren 2022, reflekterer over kvaliteten på klær fra en annen tid:

– Når du kjøper klær fra HM, blir de ødelagt med en gang. Våre klær som er over 20, 30 år gamle, holder seg godt.

Kan ta seg en øl og se på klær

Tobias Rugtveit Hellesvik representerer seg selv på søndagsmarkedet. Han selger klær som blir liggende hjemme, og klær han ikke får brukt. 


Tobias Rugtveit Hellesvik står sammen med Alyssa Del Socorro. De har flere venner som jobber på klubbhuset. Foto: Sander Sebastian Amsrud


Med noe leskende i glasset kan man titte på klær og andre ting. Foto: Sander Sebastian Amsrud

– Det er en koselig vibe her. Man kan slappe av, se på klær og ta en øl hvis man føler for det. 

Kule klær

Paret Magnus Oliver Mikkelsen og Melek Mavi Vural har valgt å tilbringe deler av søndagen sin på markedet. 

– Det er masse kule klær her og hyggelige folk på et koselig sted. Jeg liker armosfæren og musikken. Det er spesielt godt å være inne i varme nå som det er kaldt, deler Vural. 

Mikkelsen synes også det er mye kule klær på markedet. En lue han likte fanget oppmerksomheten hans, men den var litt dyr. Han er fortsatt i tankeboksen. 


Paret Magnus Oliver Mikkelsen og Melek Mavi Vural synes det er fint å bruke søndagen til å se på klær. Foto: Sander Sebastian Amsrud