Sander Stundal De Vos (17) etter-NM løpet. Foto: Amanda Helseth

Vant NM for juniorer på romaskin

Sander Stundal De Vos (17) fra Bærum roklubb vant NM på romaskin i juniorklassen.
Mandag, 15 januar, 2024 - 10:28

Lørdag 13. januar ble NM i romaskin arrangert i Horten. Det var 30 deltakere på startstreken under U19-juniorløpet. Stundal De Vos vant med tiden 6.25.5. Han kan likevel fortelle at han ikke er helt fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg rodde ikke så fort som jeg ville. Jeg ga litt opp i midten av løpet, da jeg innså at jeg ikke kom til å fullføre på den tiden jeg ønsket. Jeg måtte likevel sette inn et lite støt mot slutten, da jeg så at en av konkurrentene nærmet seg, forteller Stundal De Vos.

Andreplassen gikk til Ask Svorkmo Bergmann med tiden 6.26.2, mens Martin Anker fikk tredjeplass med tiden 6.34.5.

Stundal De Vos’ personlige rekord er 6.25.1. Denne tiden fikk han i uke 44 i fjor.

– Målet mitt var å ro på under 6.25.00 i dag, men det gikk ikke.

Senere på dagen rodde Stundal Da Vos stafett sammen med Einar Lie Wassbrekke, Wilmar Graver og Ask Svorkmo Bergmann. Da kom de på en solid andreplass.  

Mange som hjelper til

NM ble arrangert på Lystlunden stadion, med Horten Roklubb som arrangør. Det skal ha vært mellom 40 og 50 som har vært med og bidratt under arrangementet. En av dem som har vært med på å arrangere er Jannicke Due. Hun har bidratt med slike arrangementer siden hun var liten.  


Jannicke Due gjør klar for neste løp under romaskin-NM. Foto: Amanda Helseth

– Jeg er her som hovedtrener for Horten Roklubb, i tillegg til at jeg er medieansvarlig. Da jeg var mindre, hjalp jeg til i kiosken, sier Due.

Due er selv roer, og forklarer at hun kom inn i miljøet på grunn av familien.

– Mamma, pappa og onkelen min har drevet med roing, så det ble naturlig at jeg også startet med det.

Olaf Tufte var til stede

Olaf Tufte stod på startlisten til dagens NM-løp i stafett, men var ikke å se på startstreken. Han sier til Journalen at en gammel skade i ryggen er kommet tilbake, og at han derfor måtte stå over.


Mange var til stede under NM i romaskin. Foto: Amanda Helseth

Emneord: 
Tags: