Anniken Huitfeldt blir ny ambassadør til USA, skriver flere medier. Her fra talerstolen på UiO i april 2022. Foto: Kristina Krogh.

Anniken Huitfeldt blir USA-ambassadør

Den tidligere utenriksministeren blir utnevnt i kongelig statsråd 1. mars, skriver Aftenposten og VG.
Mandag, 19 februar, 2024 - 12:41

Anniken Huitfeldt (Ap) blir Norges ambassadør til USA, skriver Aftenposten og VG. Hun vil avløse Anniken Ramberg Krutnes, som har vært ambassadør til landet siden 2020.

Huitfeldt har lang fartstid som norsk politiker, og har hatt flere verv i Utenriksdepartementet. Hun mistet jobben som utenriksminister i oktober i fjor, etter at ektemannen handlet aksjer mens hun var statsråd.

Ryktene rundt Huitfeldts ansettelse som USA-ambassadør begynte å florere allerede i starten av januar. Grunnen til at det har tatt tid før dette blir en realitet, er at amerikanske myndigheter har måttet godkjenne Huitfeldt som ambassadør til Washington D.C.

Huitfeldt er stortingsrepresentant for Akershus og må få fritak fra dette vervet, før hun kan bli ansatt i utenrikstjenesten, siden grunnloven sier at de to vervene ikke kan kombineres, skriver Aftenposten. 

Emneord: 
Tags: