Om du tidligere har lånt en bok på biblioteket i P48, kan du beholde den frem til biblioteket åpner igjen. Man kan også levere inn boka til de andre bibliotekene på campus. Foto: Annbjørg Hjelmevoll

Åpning av bibliotek utsettes

Biblioteket i P48 skulle åpnes i slutten av januar, men nå må OsloMet-studentene vente til slutten av februar.
Fredag, 2 februar, 2024 - 10:48


Bibliotekdirektør Hege Undem Store takker for tålmodigheten til studenter, og sier at denne oppussingen blir en solid oppgradering. Foto: Annbjørg Hjelmevoll

I flere måneder har biblioteket i P48 vært igjennom et grundig oppussingarbeid, som var forventet å være ferdig i slutten av januar. Nå har bibliotekåpningen blitt utsatt til ut februar.

Bibliotekdirektør Hege Undem Store beklager for forsinkelsen.

– Det knytter seg hovedsakelig til at det har vært vanskelig å få avtaler med håndverkere. Nå har vi avtaler på plass. Vi håper at vi kan få laget ordentlig tidsplan neste uke, slik at vi kan komme med en bestemt dato får når det åpnes, forteller Store. 

Alternative leseplasser 

Store forteller at biblioteket har satt opp en rekke alternative leseplasser for studenter som vanligvis ikke er tilgjengelige. Det står en oversikt over leseplassene på bibliotekets nettside.

Om man trenger hjelp til å finne litteratur, anbefaler Store å ta kontakt med bibliotekene i P32 eller P35. 

– Vi kan låne bøker fra andre bibliotek, eller vise hvordan man kan få tak i litteratur digitalt, forteller Store.


Bachelorstudentene i arkivvitenskap Hege Martinsen, Anna Melby, Lene Nygård og Malene Løkke (ikke avbildet) må finne andre steder enn biblioteket for å samarbeide med oppgaver. Foto: Annbjørg Hjelmevoll

Må finne andre plasser å jobbe

Blant dem som venter på det nye biblioteket i P48, finner vi bachelorstudentene i arkivvitenskap. 

– Det er jo litt leit å ikke ha en plass man kan skrive bacheloroppgaven sin på. Heldigvis er det jo andre steder på bygget som man sitte å jobbe, forteller Hege Martinsen. 

Studentene ser fram til åpningen av det oppussede biblioteket slik at flere kan få tilgang til relevante bøker til studiet sitt. 

– Det er ikke alle bøkene som er tilgjengelige ved de andre bibliotekene, så det blir greit å få muligheten, forteller Malene Løkke. 

Skal bli ferdig innen eksamensperioden

Bibliotekdirektør Hege Undem Store forteller at hun ikke kan garantere at oppussingen blir ferdig til slutten av februar, men sier at arbeidet vil bli ferdig innen sommerferien. 

– Det skal bli et ferdig bibliotek innen eksamensperioden i hvert fall. Jeg håper at alt arbeidet skal bli ferdig rundt påsketiden, forteller hun.

Hun åpner allikevel for muligheten for at biblioteket at selve biblioteket etter hvert kan benyttes, selv om det gjenstår noe småsnekring.

– Om dette blir tilfelle, vil det i hvert fall bli tilgjengelig veiledning fra IT-servicedesk, biblioteket og studieverkstedet. Bøkene vil også være mulig å låne, og man kan bruke de leseplassene som blir upåvirket av arbeiderne, sier Store. 


Disse plakatene henger på døren til biblioteket i P48. Det nye forventede tidspunktet har blitt oppdatert. Foto: Annbjørg Hjelmevoll

– En solid oppgradering 

Biblioteket i P48 er ett av flere bibliotek på OsloMet som skal pusses opp. Leseplasser skal få strømuttak og arbeidslys, og det kommer et bedre tilbud på leseplasser, sosiale soner, og grupperom. Store er fornøyd med tilbudet som kommer.

– Vi har imøtekommet ønsker og behov fra studenter. Nå kommer det mer variasjon i sitteplasser og stillesoner. Det blir også en solid oppgradering av alle leseplassene med skjerming og gode lys- og lydforhold. Det har vi lagt vekt på, og det har vi fått til. 

– Stort sett alt av arbeidet er på plass. Møbler og reoler har blitt plassert, og vi håper å få bøker i hyllene i løpet av februar, forteller Store.

Når arbeidet i P48 er fullført, så vil bibliotekene i P32 og P35 stå for tur.