Kateryna Poziumska har laget et bilde til markeringen. Foto: Dunia Zeinalzadeh

To år med motstand mot Russland

Lørdag 24. februar var det en folkemengde samlet for å markere at det er to år siden Russland invaderte Ukraina.
Fredag, 1 mars, 2024 - 11:31

Regnet hadde lagt seg over Oslo og solen var gjemt bak de mørke skyene. Norsk-Ukrainsk Venneforening hadde lørdag 24. februar arrangert en markering foran Stortinget. En stor folkemengde trosset været og kom for å vise sin støtte

Vil skape oppmerksomhet med kunst

Kateryna Poziumska flyktet fra Ukraina til Norge for to år siden med sine to sønner. Hun forteller at det ikke alltid har vært like lett. Det er spesielt tungt at mannen hennes fortsatt er i Ukraina. Til markeringen har Poziumska sammen med to andre laget et bilde til markeringen. 

– Det er ikke like mye oppmerksomhet rundt krigen lenger. Jeg blir usikker på om mange tror at krigen har tatt slutt siden det ikke snakkes like mye. Man ser det heller ikke like mye på nyhetene.

Poziumska utdannet seg som kunster i Ukraina og jobber i dag som frilanser i Norge. Hun håper på å kunne bruke kunsten til å rette oppmerksom til krigen i Ukraina.

– Kunst snakker til både hjertet og hjernen. Jeg håper at kunsten min kan bidra til at flere retter oppmerksomheten sin til Ukraina.

 

Emneord: