Musk ønsker at hjerne-implantatene skal gi kontroll over nesten alle enheter, bare ved å tenke. Foto: Dan Taylor / Heisenberg Media (CC BY 2.0 DEED) Wikimedia Commons

Neuralink melder fremgang - Styrer musepeker ved å tenke

For bare noen uker siden meldte Neuralink at de hadde satt inn sitt første implantat i en menneskehjerne. Nå meldes det om fremgang.
Tirsdag, 20 februar, 2024 - 14:11

Elon Musks milliardær-selskap, Neuralink, melder fremgang hos en pasient med chip i hjernen.

De første brukerne vil ifølge selskapet være mennesker som har mistet funksjon i ben og armer. De skal kunne kontrollere ting ved hjelp av tanker. Dette foregår ved at man får satt inn et implantant i hjernen, en såkalt chip. 

– Tenk om Stephen Hawking kunne kommunisere raskere enn en hurtigskriver, skrev Musk tidligere på.

Ifølge en artikkel publisert på VG, fikk Neuralink i 2023 godkjennelse fra USAs legemiddeltilsyn FDA til å gjennomføre kliniske tester på mennesker. 

– Fremgangen er god, og pasienten ser ut til å ha kommet seg fullstendig, sier Elon Musk under et arrangement, ifølge Reuters. 

Neuralink har vært veldig tilbakeholdende med informasjon, og man vet derfor ikke hvem som har fått satt inn chipen, eller om det i det hele tatt har fungert. 

Målet

I en artikkel fra 30.januar publisert av TEK.no forklarer de at målet til Musk er telepati, også kalt tankeoverføring. Dette går ut på en idé om at tanker kan overføres fra én person til en annen, kun ved hjelp av tankene. 

Milliardæren har også gitt uttrykk for at han på sikt ønsker at hjerneimplantatene skal kunne kurere en rekke sykdommer og lidelser, blant dem autisme, depresjon og schizofreni. 

Emneord: 
Tags: