Slik ser det ut på utsiden av studenthuset i februar. Foto: Selma Wold Magnussen

Her blir det snart 223 nye studentboliger

I Brenneriveien 11 på Grünerløkka begynner Vulkan Studenthus å nærme seg klart. – Vi er godt i rute, sier Andreas Eskelund.
Onsdag, 21 februar, 2024 - 16:02

Prosjektet gir 195 ett-roms leiligheter og 14 to-roms leiligheter. Alle leilighetene får egne kjøkken, bad og boder. I tillegg blir det tre takterrasser og næringslokaler i første etasje.

Andreas Eskelund er administrerende direktør i SiO. Han forteller at studenthuset skal stå ferdig til innflytting i oktober. 


Andreas Eskelund har vært administrerende direktør i SiO siden 2021. Foto: Petter Sandberg/SiO

– Vi er godt i rute til det. Allerede nå kan studenter skrive seg på liste for å få beskjed når det blir mulig å søke på boligene. Prosjektet er ikke ferdigstilt enda, så det er for tidlig å si hva prisene blir, sier Eskelund.

Skal bygge flere

Per i dag har SiO nærmere 9000 studentboliger, og Eskelund kan fortelle at tallet skal bli vesentlig mye høyere de neste årene.

– Oslo er et pressområde og vi ønsker å utvikle enda flere studentboliger for å sørge for å gjøre byen tilgjengelig for studenter også i fremtiden, sier han.

SiO har rundt 2000 studentboliger under utvikling.

– Det er historisk høye tall. På Kringsjå bygger vi 487 ettromsleiligheter som står klare i år eller neste år, på Nordberg blir det 462 nye boliger, og vi utvider også Nydalen Studentby med 450 nye boliger. I tillegg planlegger vi en ny studentby i Lillestrøm sentrum, forteller Eskelund.

Synes prisen er for høy


Camilla Bjørkum studerer barnevern på OsloMet. Foto: Lisa Lian Moe

Camilla Bjørkum er 22 år og kommer fra Bærum. Til sommeren har hun studert barnevern på OsloMet i to år. Per nå bor hun i et kollektiv på  Grünerløkka med tre andre venner. Bjørkum forteller at hun er usikker på om hun ville bodd i en studentbolig.

– Jeg har vurdert det, men jeg har vært usikker siden ingen av vennene mine i Oslo bor i det, alle leier privat, sier hun.

Bjørkum forteller at hun foretrekker å bo med venner, og at hun synes prisen på studentbolig er for høy mange steder.

– Jeg synes prisen kan være for høy med tanke på standarden som tilbys. Man kan betale 1000kr mer og få bedre standard og større rom hvis man leier med andre privat, sier hun.

Bjørkum forteller at hun ikke har sett hvordan studentboligene på Vulkan skal se ut, men at hun kunne ha vurdert å søke der dersom hun hadde villet bo alene.

Emneord: