Lego-bilen ble bygget før arrangementet. Foto: Kaja M. Glende

Lego-event: – Ikke bare et leketøy

Fra tirsdag til onsdag er vinnerne av Lego masters Sverige på Storo Storsenter med en bil i virkelig størrelse, bygget av legobrikker.
Tirsdag, 20 februar, 2024 - 14:42


David Gustavson (venstre) har bygget Lego-bilen, og Grzegorz Gregor Gorczynski (høyre) er lego-bygger og arrangøren. Foto: Kaja M. Glende

Sveriges Lego master vinner David Gustavson (24) vant ikke penger etter seieren, men heller masse lego. En kollega av Gustavson reklamerte for arrangementet som gjorde at han fikk ha eventen på Storo Storsenter.

– Jeg ønsket å ha aktiviteter for barn og ha med legobilen for å vise den fram, forteller Gustavson.

Slike legoeventer er populært i Sverige, men dette er første gang Gustavson har et arrangement i Norge.

Voksende popularitet

Gustavson har med seg Norge-ekspert i lego Grzegorz Gregor Gorczynski (39) på arrangementet. Gorczynski var finalist i TV-programmet Lego masters Norge.

– TV-programmet finnes ikke bare i Norden, men også internasjonalt, sier Gorczynski og håper engasjementet for Lego vil vokse mer frem, spesielt i Norge.

Både Gustavson og Gorczynski vil at arrangementet på tirsdag utløser en kjedereaksjon, samtidig ser de at lego vokser i popularitet i Norge.

– Slike arrangementer har stor suksess i Sverige, og Norge begynner det å bli like stort. Jeg har vært på rundt 60 lego-arrangementer i Norge den siste tiden, meddeler Gustavson.


Her løses og lages 3D-gåter i lego. Foto: Kaja M. Glende

Pause fra hverdagen

Gustavson og Gorczynski forteller at målet med arrangementet er at folk som kommer skal ha det gøy.

– Jeg vil vise hva jeg kan gjøre og bygge med lego, spesielt når jeg kan få vise frem noe jeg er stolt av, og har bygget selv.

De to lego-byggerne vil vise hvordan man kan bygge Lego på forskjellige måter. Med flere aktiviteter kan man prøve å bygge broer og raketter, i tillegg løse 3D-gåter i lego.


Det ble tatt med masse brikker for å lage et Lego-hav. Foto: Kaja M. Glende

–  Vi vil vise at man kan gjøre mye mer med lego enn bare å leke. Lego er ikke bare et leketøy: Både voksne og barn kan drive med det, sier Gorczynski.

Alle aldersgrupper er representert på arrangementet, spesielt barn.

– Det er perfekt for barn, de elsker å sitte og bygge. Det er veldig viktig å spre den gleden med barna, meddeler Gustavson.

Gorczynski mener at å bygge lego kan være en fin pause fra hverdagen og alt annet som foregår i verden.

– Det er farger, små biter og kreativitet. Vi vil at alle skal bygge noe de blir fornøyd med. For det er nettopp dette som er viktig med lego-bygging, og som vi vil dele, konkluderer han.


Her viser Gorczynski fram detaljene i lego-bilen. Foto: Kaja M. Glende

 

Emneord: