Over 500 mennesker møtte opp for å høre utdrag fra Madama Butterfly på operaen. I morgen er det nemlig permiere. Foto: Anne Martine Jutsvik

Formiddagsarie: - Engasjerer for operakunsten

Dagen før premieren på Madama Butterfly arrangeres det "formiddagsarie" på Den Norske Opera og Ballett. En minikonsert med operasolister i Operaens foajé.
Torsdag, 22 februar, 2024 - 09:30

Madama Butterfly har blitt satt opp en rekke ganger ved Den Norske Opera og Ballett. Det er likevel et stort engasjement for operaen som har premiere torsdag 22. februar. 

Over 500 mennesker møtte opp tirsdag formiddag på formiddagsarien som er en del av det nye prosjektet “Opera for alle”.  

Ønsker å samle mennesker


Hedda Høgåsen-Hallesby, dramaturg ved Den Norske Opera og Ballett, ønsker å gjøre opera mer familiært for folk. Foto: Anne Martine Justvik

“Opera for alle” er et større prosjekt som skal bidra til å vise at opera er alt annet enn fjernt, sier Hedda Høgåsen-Hallesby. Opera er i bunn og grunn sang og musikk, og dette er jo noe mange har et nært forhold til, fortsetter hun.

Videre fortelle hun at sang er en flott måte å samle mennesker sammen på.

– Formiddagsarien, som vi har sett i dag, er ett klart eksempel på dette, forteller Høgåsen-Hallesby.

En liten forsmak på det som kommer


Huub og Marjo Lein Pijenburg har tatt turen bort til Operahuset og lar seg begeistre av formidagsarien Foto: Anne Martine Justvik

Marjo Lein Pijnenburg og Huub Pijenburg er på ferie i Oslo. Det er første gang de opplever formidagsarien og forteller at de er svært imponerte over opplegget. 

– Det var en kul måte å oppleve opera på, forteller Marjo Lein. Man får en ide av hvordan det vil se ut på hovedscenen når de begynner å spille. 

Det blir en liten forsmak på det som kommer senere legger hun til. 

Huub Pijenburg forteller at han også er veldig imponert over utøverne på formiddagsarien. 


Sakarias Fredriksen Tranvåg og Íris Björk Gunnarsdóttir er begge solistpraktikanter ved Den Norske Opera og Ballett, og skal spille i oppsetningen av Madama Butterfly. Foto: Anne Martine Justvik

– Det er et veldig fint konsept

Under dagens formiddagsarie har solistpraktikantene har sammen med pianist og formidler Marianne Oulie Wiik, gitt publikummet i foajeen en smakebit av hva som skal spilles på hovedscenen de neste tre ukene. 

– Det er et veldig fint konsept, også er det jo gratis, sier Fredriksen Tranvåg.

Han tror at formiddagsarien kan være med på å engasjere for operakunsten helt fra foajeen og med inn til hovedsalen.  

Begge solistpraktikantene forteller at de både gleder seg og er spente på morgendagen. Fredriksen Tranvåg forteller at premierer ofte er ekstra spennende.

I tillegg er det en ære å få spille sammen med Marita Sølberg som har rolledebut som Butterfly, legger Gunnarsdóttir til.

Emneord: