Åpning av Det Gule Hus. Foto: Maiela Baryar

Vellykket åpning på Rodeløkka

Oslos største second hand-butikk hadde en 200 meter lang kø på åpningsdagen.
Mandag, 5 februar, 2024 - 12:09

Det Gule Hus ønsker å utfordre samfunnets bruk-og-kast-mentalitet. Sammen jobber de mot en visjon der gjenstander sirkulerer i stedet for å ende opp som avfall. I butikkene kan en finne noe for alle, og enhver person kan selge sine ting, sammen i fellesskap.


Det ble servert kake, velkomstdrinker og goodiebags. Foto: Maiela Baryar 

– Fint, stort og ryddig

Anne Gåsdal (21) var en av de som tok turen innom åpningsfesten til Det Gule Hus på Rodeløkka. Hun forteller om sin opplevelse av den nye butikken.

– Jeg syns det er veldig fint, stort og ryddig her. Det virker som at de har blandet litt av alt her, men jeg liker at de har sortert ting etter størrelse. Det gjør at man får lettere oversikt. Spesielt når det kommer til skostørrelser, sier hun.


Anne Gåsdal dro med venner på åpningsdagen. Foto: Maiela Baryar 

Gåsdal stod ikke i den lange køen og ventet, men hun kom litt senere med sine venner. Hun kan tenke seg å komme til Det Gule Hus flere ganger.

– I dag er jeg ikke skikkelig på leting etter noe spesielt. Jeg ble med mine venner for å se hvordan det var her, men hvis jeg finner noe jeg liker vil jeg nok komme hit flere ganger, sier Gåsdal.


Det var 200 meter lang kø med spente mennesker. Foto: Maiela Baryar 

Stod du lenge i kø i dag?

– Nei, jeg kom litt sent faktisk. Jeg fikk ikke med meg noen køer i det hele tatt, men det var greit det. Men jeg ser for meg at om en måned kommer man ikke til å kjempe om å komme inn først, fordi nå er det veldig fullt her, sier Gåsdal og smiler.

Kø på godt over 200 meter

Det Gule Hus åpnet sin første butikk i Bø i Telemark i 2019. Siden den gang har det åpnet ti butikker til, og nå har de åpnet en i Oslo. Henrik Moe er markedssjef hos Det Gule Hus. Han forteller om hvordan åpningsdagen var.

– Helt kanon! Det har vært helt vilt. Vi er kjempefornøyde. Det har kommet langt flere folk enn forventet, sier Moe.

– Vi hadde en kø på godt over 200 meter, og det bare ryr inn folk hele tiden. Så vi er kjempefornøyde, tilegger han.


Henrik Moe er markedssjef hos Det Gule Hus. Foto: Maiela Baryar 

Sorterer alt i butikken


Noen klær inne på butikken. Foto: Maiela Baryar

Med enorm interesse fra nærmiljøet rundt, og etterspørsler fra folk i Oslo, åpnet endelig Det Gule Hus i hovedstaden. I et lokale på hele 750 kvm kan man velge selv hvor meget og hvor lenge man vil selge tingene sine.

– Vi sorterer alt i butikken. Der hvor andre butikker typisk kanskje har egne stands, hvor man leier et hjørne, har vi en helt sortert butikk hvor folk kan komme inn og levere ting. Det blir som en vanlig retail-butikk, sier Moe.

Emneord: