Rundt 200 personer møtte opp under markeringen 3. januar. Foto: Dunia Zeinalzadeh

Viste motstand mot antisemittisme

Flere kirker og kristne organisasjoner møtte opp foran Stortinget for å vise sin støtte til Israel.
Tirsdag, 6 februar, 2024 - 12:36

18 ulike kristne kirker og organisasjoner møtte opp under markeringen på Eidsvolls plass lørdag 3. februar. Flere av dem pekte på økt antisemittisme som en av årsakene til at de tilsluttet seg markeringen. 

Økt antisemittisme

– Denne markeringen forener alt fra lutherske til katolske organisasjoner. Vi søker ikke bare å adressere, men også å bekjempe den voksende bølgen av antisemittisme. Målet er å sende et signal om solidaritet til det jødiske miljøet i Norge, forteller Kristoffer Eknes, assisterende generalsekretær i Den Norske Israelsmisjon.

“7. oktober ble Israel angrepet av terrorister og hendelsen beskrives som den største massakren av jøder siden Holocaust. I kjølevannet har verden blitt vitne til en global bølge av antisemittisme som vi ikke har sett maken til siden andre verdenskrig”, skriver Eknes i en pressemelding.

Pressemeldingen er på vegne av de 18 ulike kirkene og organisasjonene. 


Kristoffer Eknes ville gjøre mer for det jødiske samfunnet etter å ha hørt en del tøffe historier om antisemittisme. Foto: Dunia Zeinalzadeh.

– Bekymringer om økende antisemittiske ytringer og handlinger, inkludert fysiske angrep og hatefulle kommentarer på sosiale medier, understreker viktigheten av denne samlingen. Dagen handler om håp og en ny retning, hvor samhold, forståelse, og respekt er fundamentet for fremtiden, fortsetter Eknes.


Mange møtte opp under markeringen. Foto: Dunia Zeinalzadeh.

Kritiserer mediene

Maya Blomfeldt og Barbro Stavnes-Millan var der for å markere sin støtte for Israel. Begge mente at den økende antisemittismen i Norge er skremmende.

– Det er mye polarisering nå, men man får bare se en side. Vi ser at det er en økning i antisemittisme. Det er skremmende å se at flere jøder mottar stygge kommentarer og ytringer. Ordentlig ille ting, men det får vi ikke se i mediene, sier Blomfeldt.


Barbro Stavnes-Millan (venstre) og Maya Blomfeldt (høyre) vil vise sin solidaritet. Foto: Dunia Zeinalzadeh.

– Vi heier på engasjement og støttemarkeringer. Vi oppfordrer alle til å avstå fra å demonisere meningsmotstandere, men heller å snakke sammen om det vanskelige med de ulike perspektivene vi bærer, sier Stavnes-Millan.

 

Emneord: 
Tags: