Bandet Diggin`Japan spilte turnépremiere på Lillestrøm Kultursenter onsdag kveld. Foto: Thale Aanerud Mohagen

Diggin' Japan vil bli "Big in Japan"

Folkehøyskole-bandet Diggin' Japan ønsker å bli kjent i Japan. Nå skal de ut på sin første turné.
Torsdag, 14 mars, 2024 - 11:57


Ellida Meling, Mathias Frostestad og Eirinn Flatland spiller alle i bandet Diggin` Japan. Foto: Thale Aanerud Mohagen 

Bandet Diggin’ Japan består av 15 musikkglade ungdommer fra musikkhøyskolen i Viken. Sammen produserer og fremfører de låter i sjangeren funk og soul. Onsdag kveld hadde bandet turnépremiere på Lillestrøm kultursenter, sammen med bandet Eføy. De neste dagene reiser de til ulike plasser på Østlandet for å spille konserter.

Eirinn Flatland (19) fra Kongsberg og Ellida Meling (18) fra Sandnes er begge vokalister i bandet. Mathias Frostestad (19) fra Rannaberg er bassist og perkusjonist. De har, sammen med resten av gjengen, jobbet mot turné siden februar. De forteller at det har vært en intens periode med mye forberedelser. 

– Dette er et vårprosjekt, og vi har gjort alt selv. Laget band, funnet konsept og tema, samt ordnet med sponsorer og promotering, forteller Flatland. 

– Vi har solgt vafler og samlet inn tomflasker for å få råd til dette, legger Frostestad til. Bandet må selv fikse turnébuss og soveplass de neste dagene. 

Drømmen om Japan 

Diggin’ Japan er ikke bare opptatte av å fremføre god musikk for publikum, de har også et ønske litt utenom det vanlige: De vil bli kjente i Japan. 

Da bandet skulle opprettes, kom det frem at bandmedlemmene hadde en felles interesse for japansk funkmusikk og det japanske bandet Casiopea. 

– Vi heter Diggin’ Japan, fordi det er et spill på “Big in Japan”. Det hadde vært veldig kult å bli kjent i Japan. Funk er veldig populært der, forteller Flatland.

Hun forklarer videre at å fortsette å spille funk er veien å gå om drømmen skal gå i oppfyllelse. 


Solfrid Brusletten Møst er svært imponert over hva bandet får til. Foto: Thale Aanerud Mohagen 

– Jeg blir så rørt  

Solfrid Brusletten Møst var en av mange som tok turen til Lillestrøm kultursenter for å se Diggin’ Japans konsert. Hun er fadder til en av vokalistene i bandet og svært imponert over opptredenen. 

– Jeg blir imponert av hva ungdom kan og får til, både vokalistene og musikerne. Bandmedlemmene viser livsglede, jeg blir så rørt, forteller hun. 

– Tror du bandet kan bli store i Japan? 

–  De er så flinke, så det er bare å “go for it”. Hvorfor ikke? sier hun. 

Hun legger til at konsert har vært en glimrende måte å tilbringe onsdagskvelden på. 

Kjærlighet for musikk 

Meling, Frostestad og Flatland fremførte alle egenskrevne låter for publikumet i løpet av konserten. De forteller at de synes det er veldig gøy å stå på scenen. 

– Stemningen i rommet og kjærligheten for musikk er det beste med å spille konserter, forteller Meling smilende. 

– Å spille for folk og vise hva vi har jobbet med, er gøy. I tillegg til å være med folk som er interessert i det samme som meg, en ganske syk følelse, sier Frostestad. 

Alle er enige i at musikk er noe de ønsker å fortsette med, og at å holde konserter er en god øvelse for videre arbeid. 


Bandet fikk stor applaus etter konserten. Foto: Thale Aanerud Mohagen 

 

 

Emneord: 
Tags: