Hanne Krogh og Svein Ragnar Myklebust sang for fred. Foto: Sunniva Archer Knive

En konsert for fred

Gjennom musikk ville World Peace Concert spre budskap om fred.
Torsdag, 14 mars, 2024 - 12:58

Klokken 18:30 onsdag kveld åpnet Universitetets aula opp dørene for freds-engasjerte konsertbesøkende. Redd Barna, Unicef og Nobel Peace Center er bare noen av de mange organisasjonene som stiller seg bak arrangementet. 

Blant de besøkende, er Sophia Sayeed Qureshi..

– Jeg er her i dag grunnet alt vi ser på sosiale medier. Det er både sårt og kjipt, men midt i det hele er det fint å se at noen prøver å gjøre noe positivt, forteller Jeyendran.


Sayintha Jeyrendan Sophia Sayeed Qureshi og Maja Sigerseth Jacobsen  Foto:Cecilia Nyby

Helt gratis

Fredskonserten ble holdt helt gratis for de nesten 500 menneskene som hadde tatt turen. Fra scenen ble publikum møtt med både taler og musikkinnslag. Affæren ble lang, med de over 30 artistene som hadde valgt å stille opp. Artistene var av flere ulike nasjonaliteter, og fremførte alt fra klassisk musikk til internasjonal folkemusikk. Blant disse var 93 år gamle Raya Bielenberg som endte opp med å få en av kveldens høyeste applauser. 

En søvnløs natt

Mete Seymen er en av de tre hovedarrangørene for konserten. Fra scenen forteller han oss om hvordan ideen med konserten først ble til. Det hele hadde startet med at krigene som herjet rundt om i verden hadde holdt han våken en natt. Med det samme bestemte han seg for å kontakte ei venninne for å spørre om de ikke kunne prøve å få arrangert en konsert for fred. Bare tre dager etter den søvnløse natten ble det holdt konsert utenfor Stortinget. I dag, har han fått det til igjen. Men denne gangen, i enda større omfang.

Hvorfor velger dere å arrangere fredskonsert?

–Vi tenker å bruke musikken og instrumentene for å spre budskapet om verdensfred ut til folket, i stedet for bruken av våpen. Det er dette som er hovedmålet og tanken bak hele ideen, forteller Seymen.