Advokat Marius Dietrichson har jobbet med strafferett i 28 år. Nå forsvarer han mannen som er tiltalt for grov terror etter 25.juni-angrepet. Foto: Vetle Ravn Viken.

Forsvarer terrortiltalte Matapour

Denne uken startet rettssaken etter terrorangrepet som skjedde for snart to år siden.
Torsdag, 21 mars, 2024 - 09:40

Hver dag møter hundrevis av forsvarere i norske tingretter. Alt fra store til små forbrytelser skal gjennom rettssystemet.

Men hvordan er det egentlig å stå skulder til skulder med personer som er anklaget for alvorlige lovbrudd? Marius Dietrichson forklarer hvorfor han forsvarer Zaniar Matapour som er siktet for grov terror etter 25. juni-angrepet i 2022.

Ikke langt fra tingretten utdannes de neste genrasjonene med advokater. Johanna Walby forteller oss hvorfor hun har siktet seg inn på strafferett som sitt fremtidig fagfelt, mens jussprofessor Jo Martin Stigen forteller hva som skal til for å bli en god forsvarer. 

 

Emneord: