Leder for utenriks- og forsvarskomiteen Ine Eriksen Søreide besøker NATO-øvelsen Nordic Respons. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

– Historisk

Finland og Sverige skriver historie i kjent NATO-øvelse.
Onsdag, 13 mars, 2024 - 14:13

Den militære NATO-øvelsen Cold Respons har i mange år blitt avholdt i Nord-Norge. For første gang deltar Sverige og Finnland som fullverdige NATO-medlemmer. Dermed har øvelsen byttet navn til Nordic Respons og foregår nå i alle tre landene.

Høyre-politiker og leder for utenriks- og forsvarskomiteen Ine Eriksen Søreide er på besøk i Nord-Norge. I en pressemelding fra stortinget.no kaller hun øvelsen historisk. 

– Det er historisk at alle de nordiske landene nå øver sammen på å forsvare hverandre som allierte. For første gang omfatter Nordic Response alle de nordiske landene som likeverdige allierte. Det at hele Norden står samlet, gjør oss enda sterkere, sier hun.

– Det er nyttig for komiteen å lære mer om hvordan øvelsen foregår i praksis og ikke minst å møte noen av soldatene som deltar. En sentral del av å være med i NATO er å kunne operere sammen. Det må man øve på, fortsetter hun.

Over 20 000 soldater fra 13 land deltar på øvelsen som foregår frem til 14.mars. 

 

 

Emneord: