Denne helgen var det Norgesmesterskap i cheerleading.

NM i cheer

Nå er resultatene klare.
Mandag, 18 mars, 2024 - 12:26

Det var over 3000 konkurrerende cheer-utøvere denne helgen i Stokke. Resultatene på konkurrerende lag finner du her.

Viqueens tar gull

I senior all girl premier klassen, som er den øveste dame klassen innenfor sporten, tar Viqueens Spirit gullet.

På andreplass kom et lag fra samme klubb, nemlig Viqueens Royals. Tredjeplassen i kategorien gikk til OCT Galaxy Shine. Alle tre klubbene tilhører Oslo. 

Uavgjort

I senior coed premier, som er den øveste klassen med både kvinner og menn, blir det lik poengsum på de to ledende lagene. Laget fra Tigers og Viqueens får lik poengsum på 79 poeng. Dommerene måtte derfor legge sammen alle de indeviduelle poengene fra hver enkelt dommer for å kåre en vinner.

NRC Tigers Senior coed elite tar derfor gull. Viqueens Force får sølv. 


NM i cheer arrangeres på Oslofjord Convention Center i Stokke. Foto: Mari Hole Ruud

Nytt for årets konkurranse

I år er første gang arrangøren tester et nytt konsept som kalles “fanzone”. Helt i front ved konkurransemattene blir det avholdt et eget område hvor lagkamerater og venner kan heie på hverandre. Hensikten er å roe nerver og spre glede til de konkurrerende utøverene. 

Konkurransemattene er også plasset på en løftet scene, noe som er ulikt fra tidligere år. Scenen er en meter høy, og utøverene konkurrerer på mattene som ligger på den. 


Charlotte Fossum stiller på NM med Oslo Cheer Team Galaxy Shine. Laget består av 27 kvinner Foto: Mari Hole Ruud

– Jeg er fornøyd med egen innsats, sier utøver Charlotte Fossum. 

Fossum sitt lag kom på tredjeplass i sin klasse. Hun har gått på cheerleading i 15 år og forteller at sporten er hennes lidenskap. 

Sporten forklart

Cheerleading er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte fremvisninger. Rutinene inneholder turn, pyramider, kast, hopp og stunt.

Det er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt, der synkrone bevegelser er viktig. 


Norge er i toppen både i Europa og verden, og har mange medaljer fra VM. Det internasjonale forbundet International Cheer Union (ICU) har 3,5 millioner medlemmer i 116 land. Foto: Mari Hole Ruud

En egen gren av cheerleading er performance cheer. Under performance cheer er det to kategorier – hip hop og pom.

Performance cheer bedømmes også på synkronitet, hurtighet og flyt, men skiller seg fra cheerleading ved at det her kun er dans i rutinene.

Gull til Kongsberg

Gullmedaljen i senior pom deles ut til KCD Ace fra Kongsberg. Gruppen gjør et stort hopp og utfører et show som skårer hele ti poeng høyere enn sist konkurranse. Dette er et stort hopp i riktig retning for laget.

Emneord: