For noen heldige kan dette bli årets påskevær. Illustrasjonsfoto: Emilie Fyhn

Ta med paraplyen, men håp på sol

Påsken 2024 nærmer seg med stormskritt. For noen er været en viktig faktor for å få en fin ferie.
Onsdag, 20 mars, 2024 - 11:02

Man kan oppleve både gode og dårlige nyheter når man bestemmer seg for å sjekke påskeværet en til to uker i forkant i et langstrakt land som Norge. Det gjelder også for påsken i år, melder TV 2.

For mange er påske forbundet med sol, ski, kvikk lunsj og solo. Enten om man befinner seg ute på tur eller holder seg inne. For andre kan fridagene være en anledning til å reise bort en tur til varmere strøk.

For de som har tenkt seg å tilbringe påsken i Norge derimot, melder langtidsvarsel på Yr om ulike tilstander over hele landet.

Kontraster i vest og øst

Ifølge TV 2 blir det dårlig vær fredagen på Vestlandet. Mye regn og vind kan prege denne dagen. Det ser ut til å bli den værste dagen værmessig. De som tenker seg å ta turen over fjellovergangene og til de typiske påske-destinasjonene Geilo, Hemsedal og Beitostølen burde dermed planlegge avreisen.

I sør ser det foreløpig ut som at solen vil titte frem. Spesielt på Østlandet kan det bli en solfylt påske. Palmesøndag ser ut til å bli den beste dagen.

Ønsker seg fint vær

For studentene Marie Dybvik (21) og Sarah Solheim (22) er det klar tale når det kommer til hva slags påskevær de har sett for seg.

– Jeg har veldig lyst på sol. Gjerne bli litt påskebrun rett og slett. Det hadde vært fint i ferien. 


Marie Dybvik gleder seg til påskeferie hjemme i Kristiansund. Foto: Katrine Bjørnsen

Solheim slenger seg på samme utsagn.

– Veldig viktig at solen titter frem hjemme i Lørenskog. Det trengs for å få en vellykket ferie nå.


Sarah Solheim understreker at hun ikke har behov for grå dager. Foto: Katrine Bjørnsen

For flere oppdateringer om påskeværet har TV 2 laget en oversikt her for ulike steder i landet og konkrete dager i påskeuken.

Emneord: 
Tags: