Spillerne på Oslo Volley Dame Elite hadde jevnlige pep-talks før og underveis i kampen. Foto: Katrine Bjørnsen

Viktig seier

Lørdag 16. mars var det duket for årets siste hjemmekamp for Oslo Volley Damer Elite.
Mandag, 18 mars, 2024 - 10:49

I gymsalen på Nydalen Videregående Skole tok Oslo Volley Damer Elite imot ØKSIL Elite (Øksnes Skoleidrettslag) på hjemmebane nå på lørdag.

Det var sesongens siste hjemmekamp og stemningen i hallen var virkelig spent. Med klare spillere, ivirig publikummere og svært god stemning etterfulgt av musikk, heiarop og solid innsats fra begge lag, endte det tilslutt med en 3-1 seier til hjemmelaget som trengte seieren for å bli værende i mizunoligaen.

Klart for kamp

Mizunoliagen er det øverste nivået man kan spille volleyball på i Norge. Her er det totalt 9 lag som spiller en grunnserie og et sluttspill. Vinneren av sluttspill kåres til seriemester, noe som gir rett til å delta i CEV Champions Leauge, står det på Norges Volleyballforbund.

Før kampstart lå Oslo Volley på en 7. plass og ØKSIL Elite på en 4. plass på tabellen. Bortelaget hadde allerede sikret seg en plass i sluttspillet, mens hjemmelaget kjemper i bunnen av tabellen. Poengene i denne kampen var svært verdifulle.

Oslo Volley Damer Elite hadde mange spillere som var klare for å gi alt. Foto: Katrine Bjørnsen

ØKSIL Elite var klare for å få fart på kampen. Foto: Katrine Bjørnsen

Solid innsats

Det ble fire nokså jevne runder som ble spilt.

Første settet åpnet med at kapteinen til Oslo Volley Victoria Jellestad Demmene tok kampens første poeng. Da ble det full jubel. Videre utspilte kampen seg i høyt tempo med mye trykk og godt spill fra begge lag. Etter første sett stod poengsummen 26-24 til Oslo Volley, sett to endte med 22-25 til ØKSIL og begge lag hadde dermed hver sin seier.

I tredje sett hadde Oslo Volley godt overtak på motstanderne og endte kampen med 25-14. Fjerde og siste sett ble nerveprirrende, men hjemmelaget klarte å dra det i havn med 25-20 og endte opp med å ta med seg 3 poeng fra dagens kamp.

Jentene på Oslo Volley feiret godt for hvert poeng de tok. Foto: Katrine Bjørnsen

ØKSIL stod forberedt for en ny serve. Foto: Katrine Bjørnsen

Fornøyd

Lagkaptein på Oslo Volley Victoria Jellestad Demmene var veldig tilfreds med hvordan kampen endte og synes det var stas å lede laget til en god lagseier på hjemmebane.

– Det er alltid veldig gøy å spille hjemmekamp og nå har vi heller ikke flere bortekamper med mindre det blir sluttspill, men det er jo deilig å ha avsluttet sterkt på hjemmebane. Samtidig er det trist at sesongen går mot slutten, sier Demmene.

Demmene forteller videre at laget har mange samtaler i forkant av kamper både med og uten trenere, men at de også har stort fokus på det sosiale utenfor banen og at alle sammen bidrar til sterkt samhold i laget.

Victoria Jellestad Demmene har draktnummer 10 og er kaptein for Oslo Volley. Foto: Katrine Bjørnsen

– Alle er med på å føre laget til seier. Uavhengig om de er på banen eller sitter på benken. Alle er like viktige.

– Er du fornøyd med kampens helhet?

– Ja, det er jeg. Vi klarte å holde oss til planen stort sett. Alltid litt rusk, men det er vanskelig i en sport som volleyball å ikke gjøre feil. Det er litt feil på begge sider, men vi klarer å seile i land en seier og spesielt tredje settet hadde vi en veldig god flow der vi klarte å tåle å lede uten å gjøre så mye feil, så det er veldig gøy. Det har vi slitt litt med tidligere.

En svingende kamp

ØKSIL-trener Hanne Steen forteller om lang reisevei på cirka 180 mil helt fra Vesterålen, men at målet for dagens kamp var å få noen gode ballvekslinger da de allerede var sikret plass videre i mizunoligaen.

– Periodevis er det veldig bra og andre ganger veldig dårlig. Det svinger. Vi hadde 17 feilserver og da vinner vi ikke, sier Steen.

Hanne Steen er ØKSIL-trener. Hun forteller at de må evaluere dagens spill. Foto: Katrine Bjørnsen

Steen legger til at energien i laget faller veldig når spillet ikke er på topp, men trekker frem motstanderne avslutningsvis.

– Oslo Volley spiller bra og server godt, og har noen gode angripere.

Begge lag beholdt plasseringene sine på tabellen etter endt kamp.