Raymond Johansen engasjerte publikum på valgvaken. Foto: Kjersti Hareland

Trolig byrådsskifte - jublet likevel

Selv om Ap-Raymond er skuffet over forhåndsstemmene, sto jubelen i taket da NRK kom med de første prognosene.
Mandag, 11 september, 2023 - 22:34

De første prognosene for kvelden er klare. Høyre er størst i Oslo med 31,3 % i følge NRK. Arbeiderpartiet ligger an til 17,7% oppslutning. Det er en tilbakegang på 2,3 prosentpoeng. Stemningen er likevel god på APs valgavake når NRK leser opp de første resultatene denne valgkvelden.

Både Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen uttrykker takknemlighet ovenfor medlemmer i Arbeiderpartiet og AUF for alle rosene og valghefter de har delt ut og alle dørene de har banket på denne sensommeren. 

Fornøyd med valgkampen


Even Aleksander Hagen har troa på mange ordførere etter valget i kveld. Foto: Kjersti Hareland

Tidligere fylkesordfører i Innlandet, Even Aleksander Hagen, er også tilstede på valgvaken denne kvelden. Han er enig med Støre og Johansen, og mener Arbeiderpartiet har gjort en god valgkamp.

– Det kan se ut som at Arbeiderpartiet har hatt en liten boost inn mot valgdagen, sier han.

– Stemningen i rommet er veldig bra, og vi har mange partimedlemmer som har jobbet hardt frem mot denne dagen og som er klare for å feire i kveld uansett resultater. Men vi håper selvsagt på mange ordførere. 

192.000 stemmer er talt opp klokken 22.00 mandag kveld, og selv om NRK og TV2 har forskjellige prognoser, kan det se ut som at det blir byrådskifte i Oslo. 

 

Emneord: