INPs valgvake i full jubel etter lovende målinger. Foto: Aleksander Fretheim

INP jubler etter MDG-nedgang

Industri- og næringspartiet (INP) har vært klare på at de ikke ønsker et samarbeid med MDG. Da miljøpartiets svake resultater tikket inn, sto jublen i taket.
Mandag, 11 september, 2023 - 23:50

Det var god stemning på INPs valgvake i Oslo da valgmålingene kom. MDG ligger foreløpig an til å gå ned 5 prosentpoeng i Oslo. INP tar 1,2 prosent av stemmene, ifølge prognosene klokken 21.

 


Borgar Hurum nestleder i INP på valgvake. Foto: Aleksander Fretheim

– Om det blir den ene eller den andre siden vi støtter, kan vi ikke si noe om. MDG vil vi i hvert fall ikke samarbeide med. Vi liker ikke MDG. Det er bare å si det som det er, sier nestleder Borgar Hurum i INP Oslo til Journalen.

På spørsmål om hvorfor han ikke liker MDG velger partiets nestleder å uttale seg på vegne av seg selv, ikke på vegne av INP.

– Nå skal jeg ikke utale meg for partiet, men for min del så er de for autoritære. MDG er veldig firkanta. De gir ikke mulighet til å forhandle noe som helst. De bare høvler over alle andre, fortsetter Hurum.

Ingen samarbeidsønsker

–Hvordan blir Oslo om dere får et mandat? 

–Det er vanskelig å svare på, for vi må samarbeide med de det er aktuelt å samarbeide med. Det er egentlig ikke noen spesielle vi vil samarbeide med, sier Hurum.

Emneord: