Jubel hos Venstre etter første valgresultat. Foto: Ella Hageberg Wold

Spent stemning etter første måling

Grunde Almeland er leder for Venstres fylkesutvalg i Oslo. Han mener partiet har gode sjanser til å endre bystyret.
Mandag, 11 september, 2023 - 22:58

Klokken 21.00 mandag ble resultatet av første måling klart. Prognosen sier at Venstre kan ende opp med et nytt mandat i bystyret. Oppslutningen er på 7,8 prosent. Det er en økning på 2 prosent fra 2019. Almeland mener dette er en veldig god start.

– Oslo Venstre har tradisjon for å klatre enda mer utover kvelden. Prognosene viser også at vi kan få et skifte i byen. Jeg tror det nye byrådet vil inneholde et sterkt Venstre, forteller Almeland til Journalen.


Grunde Almeland er fornøyd med stemningen på årets valgvake. Foto: Ella Hageberg Wold

Det idelle byrådet

Venstre håper å kunne danne byråd i Oslo sammen med Høyre og Miljøpartiet de grønne. Almeland er åpen om at det er her de vil finne de beste løsningene når det kommer til klima, skole og næringsliv. Høyre og Miljøpartiet de grønne har ulik politikk, og det kan bli vanskelig å få til et felles styre. Almeland håper dermed at partiene kan puste litt med magen etter i kveld og se hva som vil være det beste for Oslo.

Takknemlig 

Almeland var på sin første Valgvake for Venstre i 2011. Han er veldig glad for alle som er til stede i kveld, og spesielt de frivillige. 

– Det mest fantastiske med en slik valgvake er at alle kan samles for å se resultatet av den fantastiske innsatsen de har gjort, sier han.

Emneord: