Ny etterforskning av drapet på journalistektepar

En spesialenhet i politiet, Rapid Action Battalion, har obdusert likene av Sagar Sarwar og Mehrun Runi på nytt.
Tirsdag, 15 mai, 2012 - 14:09

Statsministeren i Bangladesh ga politiet 48 timer på å arrestere den eller de skyldige etter drapene på journalistene Sagar Sarwar og Mehrun Runi 11. februar i år. Nå, over tre måneder senere, er fortsatt ingen arrestert.

Les også: Strid om journalistdrap.

Ny obduksjon

Rapid Action Battalion (RAB) fikk i oppgave å etterforskene drapene på ekteparet etter at lagmannsretten uttrykte sin misnøye med Detective Branch’s (DB) arbeid, som først ble satt til å etterforske drapene. Den 24. april fikk RAB tillatelse av domstolen i landet til å grave opp likene igjen for ny obduksjon.

Vanskelig etterforskning

RAB så det nødvendig å grave opp likene igjen, da testene fra den forrige obduksjonen ikke ble bevart. Hår, tenner, bein, lunger, nyrer og lever ble samlet for å utføre nye prøver. Invollene ble blant annet sjekket for om det ble brukt beroligende midler eller gift under drapene.

- Det hadde vært enklere om disse undersøkelsene ble foretatt under den første obduksjonen, uttalte professor Kazi Golam Mokhlesur Rahman til The Daily Star etter den andre obruksjonen. Han var en av tre personer som obduserte ekteparet for andre gang.

Khandker Masudul Alam, diplomat ved den bangladeshiske ambassaden i Stockholm, sier likene nå er gravd ned igjen. Han vet ikke hva som vil skje videre.

- RAB gir ikke bevis ut til folket, da dette kan skade etterforskningen, sier han.

Journalen har fått tilsendt bilder av likene, men på grunn av bildenes sterke innhold velger vi å ikke publisere dem.

 

Dette har skjedd:

  • 11. februar i år ble ekteparet Sagar Sarwar og Mehrun Runi drept.
  • De ble funnet drept hjemme i hovedstaden i Bangladesh, Dhaka.
  • Deres fem år gamle sønn fant foreldrene tildekket av blod.
  • De arbeidet som journalister i hver sin TV-stasjon i Bangladesh.
  • Etterforskningen pågår fremdeles.