Hovedinngangen til Jul i Vinterland. Foto: Lisa Pedersen

Åpning av Oslos største julemarked

Denne helgen åpnet julemarkedet Jul i Vinterland. Med flere nye boder og serveringsplasser, var det fullt ved Spikersuppa på Karl Johan.

Oslos største julemarket er i kontinuerlig utvikling, skriver markedssjef Magnus Lund i en mail til Journalen. Arrangementet har allerede eksistert i 5 år, og det brukes et helt år på planlegging. Hvert år kommer det frem nye ideer.

– Utviklingen av detaljer blir lagd slik at Jul i Vinterland fortsetter å være en magisk opplevelse for store og små, skriver Lund.


Over femti boder pryder Spikersuppa, med et stort utvalg for store og små. Foto: Lisa Pedersen

Markedssjefen forteller at de kommer til å fortsette satsningen på gratis konserter, teaterforestillinger og aktiviteter på området. 

– Med over 300 mennesker som jobber under og rundt markedet, er det vanskelig å ikke støte på problemer.

Magnus Lund kan love at arrangementet har et dyktig team som ivaretar tekniske og eventuelle utfordringer som måtte oppstå. 


En av aktivitetene som også passer for de aller minste. Foto: Lisa Pedersen

Maiken Sebastiansen fra Oslo har vært på julemarkedet tidligere, og synes det utgjør førjulstiden.

– Å ta med barna på dette hvert år er med på å skape en egen type julestemning. Det er alltid noe nytt som gjør det like magisk hvert år, sier Sebastiansen.


Pariserhjulet midt i Spikersuppa pryder hele markedet. Foto: Lisa Pedersen

I år er det lagt til flere arrangementer som eventyrstund for de minste og ulike konserter. På lørdag startet artisten Sandra Lyng showet, som gjorde at ekstra mange tok turen innom. Det har til sammen vært ca. 2,4 millioner besøkende i løpet av en periode, sier markedssjef Magnus Lund jobber som jobber for at flere vil ta turen innom.


Hvert år blir det ansatt over hundre nye nisser og hjelpere, som bidrar til underholdning og service gjennom hele julen. Foto: Lisa Pedersen

I en av de nye bodene på julemarkedet er det alkoholservering, som er begrenset innenfor et lite område. Ettersom det skal være et arrangement for både store som små er det viktig å ivareta ulike interesser, men med enkelte grenser.

Gudrun Eriksen hadde sin første dag på jobb på lørdag, og gleder seg til desember.

– Det er veldig gøy å få møte så mange forskjellige mennesker. Det virker som alle har det veldig gøy her, sier Eriksen.


To av skiftlederne ved markedet. (Fr.v) Emilie R. Svenningsen, Rikke Sletner og driftleder Feida Jørgensen, som har ansvar for at alt går som det skal. Foto: Lisa Pedersen

Julehjelperne er mellom 15-25 år, som gjør at driftleder Feida Jørgensen har et stort ansvar, siden hun selv er ung. Jørgensen har ansvar for at skiftlederne Emilie Svenningsen og Rikke Sletner gjør det de skal, og holder kontroll på resten av julehjelperne. 


Utgangen preges av en vakker lystunnel. Foto: Lisa Pedersen