Henrik ønsker ikke å se ut som en kvinne når han kler seg i drag, men se ut som en karikatur av en kvinne. Foto: Sara Boquist

Queen Henrik

Med en stødig hånd, en god del pudder, litt lip liner, to par falske vipper og en lang parykk kan Henrik Wilhelm Johansen (26) forvandle seg om til Polly Ésther. Men veien hit har ikke bare vært lett.

Henrik vokste opp på Rygge, en kommune i Østfold med et areal på 74 kvadratkilometer. I tidlig alder valgte han å komme ut som homofil, noe som flere gjorde narr av og ikke aksepterte.

På en leir for skeive folk møtte han flere som hadde samme syn på livet som han selv, og han følte seg ordentlig akseptert. Her møtte han også Trym Vike som skulle være med på å forandre livet til Henrik. 

Teksten fortsetter under videoen. Se videoportrettet av Henrik her: 

Kostymerommet er fylt av vakre kostymer, høye hæler, Red bull og tonnevis med sminke. Det er lørdag ettermiddag, og Henrik er ute i god tid før han skal på en av scenene på Elsker i Oslo.

Henrik har holdt på med drag i syv år og har ingen planer om å slutte. På leieren «Jafnadhr» ble Henrik kjent med Trym som var ansvarlig for showgruppa på leieren. Henrik husker godt første gang han så Trym opptre. 

– Jeg syntes det var så ufattelig morsomt å se en over to meter litt små lubben mann kle seg i dameklær. Det var hysterisk. 

Trym ble Henriks dragmor, som kan sammenlignes med en slags mentor. Men det gode vennskapet skulle brått ta slutt da Trym døde i 2015. Henrik var nå uten sin dragmor, noe han beskriver som veldig tøft. 

– Å være uten dragfamilie i Oslo, det var ikke lett. Å prøve å få til ting alene var ikke lett. Så jeg var jo en baby dragqueen uten dragmor. 

 

Til tross for mye motgang og tøffe tider gjennom livet har Henrik en brennende lidenskap for drag og håper at Polly Ésther kan bli et kjent navn i Norge.