– Filippinsk presse reddet livene våre

Sven-Erik Berger (49) takker filippinsk presse for at han slapp ut av et 16 dagers mareritt som mistenkt for et barnemord.
Onsdag, 25 mai, 2011 - 11:50

Midt i februar ble Sven-Erik Berger fra Kongsberg anholdt av filippinsk politi på øya Cebu. Han og forloveden Karen Esdrelon ble mistenkt for å ha drept den seks år gamle jenta Ellah Joy – en jente de ikke hadde noen forbindelser til:

– En forferdelig opplevelse. Det føles veldig godt å være hjemme igjen her hvor vi kan føle oss trygge, sier Berger til Journalen.

Det takker han den omfattende pressedekningen for, især lokale medier. De snudde nemlig i sin dekning av nordmannen.

– Hadde det ikke vært for at vi fikk så mye oppmerksomhet, og etter hvert ble hørt for vår versjon, er det ikke sikkert vi hadde sittet her i dag, sier Kongsberg-mannen.

Han sier at det nå går bra med både han selv og Karen, som han skal gifte seg med til høsten.

Se intervju med Sven Erik Berger

Likevel er det visse bekymringer:

– Karen skal jo tilbake til Filippinene nå, og jeg litt senere i vår. Selv om 99 prosent av befolkningen har innsett at vi er uskyldige, kan jo den éne prosenten være livsfarlig. Politisjefen i Cebu måtte jo også gå av på grunn av denne saken, og vi er blitt fortalt at han har mektige venner.

Én av hovedgrunnene til at han ble sparket av guvernøren, skyldtes nettopp at det i media ble satt spørsmålstegn ved noen av hans beviser. Filippinske medier snudde nemlig fokuset underveis i dekningen, og gikk fra å blåse opp bilder og identifisere nordmannen allerede dagen etter, til å ta hans parti.

Journalen har forsøkt å komme i kontakt med Cebu Daily News på Filippinene, uten å lykkes.