Abortkonferanse skal skape internasjonalt samarbeid

OsloMet markerer verdensdagen for abort med abortkonferanse og arrangørene håper å skape internasjonal dialog for å bedre helsevilkårene til kvinner over hele verden.
Mandag, 15 oktober, 2018 - 11:28

I anledning 40-årsjubileet til Norges abortlov holdt OsloMet, i samarbeid med SNU - Seksualpolitisk Nettverk for Ungdom, Stiftelsen Amathea, Norske Kvinners Sanitetsforening, Norad, IPPF og Sex&Politikk, en abortkonferanse på Verdensdagen for Abort. Gjester kom fra tre kontinenter for å dele sine erfaringer om kampen for retten til å bestemme over egen kropp. Blant annet hørte man fra Maeve Taylor, kommunikasjonsdirektør i den irske familieplanleggings-foreningen IFPA, som kunne fortelle om vårens avstemning i Irland og strategien “ja-siden” brukte for å overbevise det det sterkt katolske landet om at abort ikke er mord, men en rettighet.