Une Bastholm er klar for T-banen hjem etter en turbulent kveld på MDGs valgvake. Foto: Jonas Laksekjøn

– Det er fortsatt veldig spennende

Selv om den blå-blå bølgen tilsynelatende nærmer seg, hopper ikke tidligere partileder Une Bastholm (MDG) av skipet.
Tirsdag, 12 september, 2023 - 00:19

“Kom igjen nå!” ropes det ut fra den grønnkledde gjengen som har samlet seg foran scenen. Det var kun to minutter til den første prognosen for årets valg ble suppet.


Valgnedgang skaper blandede følelser blant publikum. Foto: Jonas Laksekjøn

Tørker tårene

Prognosen viser nå en nedgang fra 6,8 prosent til 3,9 prosent. Partiet har gått ned 2,9 prosent siden forrige lokalvalg.

En blanding av buing og svak applaus fyller rommet med en amper stemning i det resultatet til MDG blir lagt frem. Noen klør seg i hodet, andre tørker tårer og smilene blir sjeldnere.

Ifølge NRK viser valgprognosen at partiet mister én tredel av velgerne de hadde ved forrige kommunevalg i Oslo. 

Håp i det små

– Det er fortsatt veldig spennende siden alle resultatene ikke er telt opp enda, sier Bastholm. 

Tallene som vises på skjermen gir Bastholm blandede følelser. Hun forteller at MDG gjør det godt i noen kommuner, og viser til Vardø, mens hun i andre kommuner ser at partiet faller bort.

– Jeg er opptatt av at uansett om velgerne har stemt på oss i MDG eller et annet parti som har snakka mye om miljø og klima i valgkampen, så er det veldig viktig at det som blir lovet faktsik blir levert, sier hun. 


- Velgerne har jo en rett på å få levert politikken de har stemt på, sier Bastholm. Foto: Jonas Laksekjøn

Bastholm står støtt i sin politikk og ønsker ikke å endre så mye opp imot stortingsvalget i 2025. Hun er fornøyd og stolt over politikken de har ført denne valgkampen. 

Stiv kulig fra Høyre

Selv om resultatet ikke ble som MDG håpet, holdt Arild Hermstad en vinnerlysten tale mot slutten av kvelden. Han takket alle som har stemt på partiet, de som vurderte å stemme på dem og de andre partilederne. 


Arild Hermstad takker alle som har stått på i hele landet denne valgkampen. Foto: Jonas Laksekjøn

– Det er ingen tvil om at det er en høyrevind som har truffet oss dette valget. Det er viktig at vi i MDG fortsetter å tenne et håp om at det er mulig å ta vare på klimaet og naturen, og at vi sammen kan ta vare på en jordklode og skape håp om en bedre fremtid for alle. 

 

Emneord: