Her jubler de fornøyde partimedlemmene i det de første valgresultatene blir offentliggjort. Foto: Ivo Ek

Ap jubler for valgseier

Partiet som etter alle prognoser får danne regjering, sparte ikke på jubelen da de første resultatene ble offentliggjort.
Mandag, 13 september, 2021 - 22:32

Reaksjonene på valgvaken da den første valgprognosen ble offentliggjort var mildt sagt euforiske.

De til vanlig seriøse politikerne man ser i debattene hoppet, skålte, jublet og klappet i det Arbeiderpartiet landet på 26,5 prosent stemmer og 48 mandater ved første stemmetelling. Selv om sluttresultatene ikke har blitt offentliggjort enda, ligger partiet i solid posisjon til å danne regjering med Sp og SV. 


Her hopper og flagger partimedlemmene i det de får se de første stemmemålingene på storskjerm. Foto: Ivo Ek

Mange av Arbeiderpartiets representanter som var til stede på vaken var innstilt på å vinne valget i år. Etter høye og lovende målinger dagen før valget var det klart at partiet hadde stort potensiale til å vinne. Timen før førsteresultatene ble offentliggjort, var de fleste i lokalet til Oslo Kongressenter veldig spent.  

Forberedt på seier 

Kamzy Gunaratman, som er vara-ordfører i Oslo og lovende stortingskandidat, sa til Journalen før de første valgprognosene kom, at hun hadde troen på at det kunne bli et skifte mot rød-grønn retning. Hun la også til at førsteprioriteringen hennes dersom Ap vinner valget, blir å bidra til at de som står utenfor arbeidslivet i Oslo finner veien sin til arbeidslivet, og jobbe for å skape arbeidsplasser. 


Oslos byrådsleder Raymond Johansen klapper fornøyd med de første valgresultatene Foto: Ivo Ek

Også AUF-leder, Astrid Hoem, uttalte seg før valgprognosene kom: 

– Jeg er veldig fornøyd og stolt av AUF sitt arbeid med valgkamp for moderpartiet, og tror denne gode jobben sikrer oss en seier i årets valg.