På Outland har de laget en egen avdeling hvor unge lett kan finne bøkene fra tiktok. Foto: Andrea Viland Ask

Booktok øker lesegleden blant unge

Tiktokfenomenet booktok har blitt et fellesskap for unge bokinteresserte over hele verden, og inspirerer til økt leseglede.
Fredag, 5 november, 2021 - 14:50

#Booktok er en emneknagg og kanal på det sosiale nettverket tiktok, hvor bokinteresserte brukere legger ut korte videoer hvor de deler lesetips og tanker rundt bøker. Emneknaggen har over 25 milliarder visninger globalt, og inspirer daglig unge mennesker til å lese bøker. 

Mia Karlsen er bokansvarlig på Outland Oslo, og har merket en endring i butikken etter at emneknaggen booktok dukket opp. Ane Ask Nes går i 9. klasse på Høyenhall skole, og synes det er lettere å finne gode bøker gjennom den populære emneknaggen på Tiktok.

Emneord: 
Tags: